Adakavo krašto žmonių Joninių sueiga
2023 m. liepos 03 d.

Adakavo bendruomenė įgyvendino projektą „Adakavo krašto žmonių Joninių sueiga“ finansuojamą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos pagal 2023 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto tikslas – telkti vietos gyventojus bendram darbui, ugdyti bendruomeniškumą ir propaguoti turiningą ir prasmingą laisvalaikį, organizuojant tradicinį renginį. Bendra projekto vertė - 2500 Eur.

Yra laikas, kai laukiame švenčių. Yra laikas, kai jas tik prisimename. Ne taip seniai skambėjo muzika. Liejosi juokas. Šventėme Adakavo kraštiečių Joninių sueigą. Ši šventė tradicinė, tęsiasi ne vienerius metus. Tai laikas, kai į savo kraštą grįžta vaikai, parvažiuoja giminės, suguža čia kadaise gyvenę žmonės, lankomi kapai.

Bendruomenėje vyksta judesys ruošiantis didžiausiai metų šventei. O jos sulaukus – linksmybės iki vidurnakčio. Į mūsų kraštą atvyksta svečių iš kaimyninių bendruomenių ir POP atlikėjų. Šiais metais mus aplankė vokaliniai ir šokių kolektyvai: TKC folkloro ansamblis „Radasta“, Skaudvilės kultūros namų folkloro ansamblis „Inkstiliuks“, kapela „Dobilas“, duetas „Rasa ir Albinas“, jaunosios šokėjos iš Pilsūdo kultūros namų. Taip pat koncertavo Justinas Lapatinskas ir Lady Caramel. Matėme „Hefaisto“ iš Trakų ugnies šou. Įgarsinimo paslaugą teikė Darius Vasiliauskas. Vaikai pramogavo IŠSITAŠKOM batutuose ir BATUTYNO putose. Veikė lauko prekyba.

Vieninga bendruomenė – tai didelė jėga, galinti padaryti didelius darbus ir įveikti sunkumus drauge. Todėl norisi padėkoti visiems bendruomenės nariams, kurie vienaip ar kitaip padėjo ruoštis Joninėms.

Už pagalbą ruošiantis šventei dėkojame visiems (patalpų ir aikštės tvarkytojams, vainikų pynėjoms, erdvės puošėjams, šeimininkėms ir šeimininkutėms…), mūsų daug, todėl nevardinsime, nes bijome ką praleisti.

Bendruomenės informacija

ee

Galerija