"Aplankyk ir Tu"
2023 m. liepos 11 d.

Kaimo bendruomenė „Sartupietis“ įgyvendino projektą „Aplankyk ir tu“ finansuojamą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos pagal 2023 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto tikslas – telkti vietos gyventojus bendram darbui, ugdyti bendruomeniškumą ir propaguoti turiningą ir prasmingą laisvalaikį, organizuojant tradicinį renginį. Bendra projekto vertė - 2500 Eur.

Pirmąjį liepos sekmadienį, liepos 2 d., Švč. Mergelės Marijos Aplankymo atlaidai Sartininkų Šv. Jurgio bažnyčioje, miestelėnus ir svečius tradiciškai sukvietė į kraštiečių šventę „Aplankyk ir Tu“. Sartininkų gyventojai šią šventę švenčia nuo neatmenamų laikų ir šios šventės prasmę sudaro ne tik religinis sakralumas, bet ir galimybė bendrauti ir linksmintis tiek įvairių kartų vietos gyventojams, tiek ir svetur gyvenantiems kraštiečiams. Po šventės laukimo ir pasiruošimo, į ją susirinkę žmonės susitinka su giminaičiais, draugais, dalijasi mintimis apie praeities ir dabarties problemas, prognozuoja ateitį, linksminasi, užmezgamos naujos pažintys. Šia proga naudojasi įvairūs mūsų krašto ir atvykę amatininkai, prekeiviai pateikdami savo gaminius ir kitas įvairias prekes. Tradicinio renginio naudą sudaro tai, kad žmonės mato ir jaučia vietos tradicijų puoselėjimą, jie džiaugiasi sulaukta galimybe bendrauti tarpusavyje, susitikti su svetur gyvenančiais giminaičiais ir pažįstamais, turiningai praleisti laisvalaikį, vaikai gauna dar vieną progą pasidžiaugti batutais, pažaisti, jaunimas pasilinksminti. Į tradicinį renginį susirinkę įvairių bendruomenių atstovai sustiprina savo bendravimą, dažnai aptaria naujas, įvairias jo formas.

Rytinėje šventės dalyje susirinkusius linksmino ir šokiui kvietė kaimo kapelos ir moterų ansambliai, vakarinę dalį papuošė Natkiškių kultūros centro saviveiklininkų kolektyvai, Valdo Lacko ir Laisvos koncertinė programa, nuo 23 val. vyko diskoteka jaunimui.

Bendruomenės nariai dėkingi už finansinę paramą Tauragės rajono savivaldybei, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai ir visiems parėmusiems šventę. Už nominantams dovanotas gėles nuoširdus ačiū Jurgitai ir Romui Abromams. Žygaičių seniūnijos darbuotojams ir seniūnei Linai Baziliauskienei ačiū už šventės vietos paruošimą bei sutvarkymą. Didelis dėkui visiems bendruomenės nariams, kurie ruošė, puošė, sriuba bei gardžia gira vaišino.

Bendruomenės informacija

ee

Galerija