Vasarą išlydint
2023 m. rugpjūčio 21 d.

Batakių geležinkelio stoties kaimo bendruomenė „Santakai“ įgyvendino projektą „Vasarą išlydint“ finansuojamą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos pagal 2023 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto tikslas – telkti vietos gyventojus bendram darbui, ugdyti bendruomeniškumą ir propaguoti turiningą ir prasmingą laisvalaikį, organizuojant tradicinį renginį. Bendra projekto vertė - 2500 Eur.

Į tradicinę šventę kvietė ne tik skelbimai, bet ir "Kukurūzius". Kaip ir kasmet tradicinė šventė prasidėjo žvejų varžybomis, o jai pirmininkavo Stasys Dabulskis. Ačiū jam ir kiekvienam iš jūsų nepatingėjus taip anksti atsikelti ir atvykti pas mus. Svarbiausia žvejybos dalis, apdovanojimai, o kaip gi be jų: 1-oji vieta daugiausiai ir didžiausią žuvį pagavo Egidijus Bartkus, 2-oji vieta Asta Globytė , 3-oji vieta Žydrūnas Smaidžiūnas.

Edukacijų pavakaryje savo darbelius, bei jų padarymo technikas pristatė Ramunė Petravičiūtė -Kinderienė, Danutė Rudienė, Jelena Krastinienė ir Justina Šemeklienė.

Šventė prasidėjo tylos minute - skirta tiems, kurių jau nebėra šalia. Toliau sekė sveikinimai jubiliejinių gimtadienių proga, sukūrus šeimas bei susilaukus mažųjų gyventojų ir padėkos -žinoma už gerus darbus. Atvykę svečiai ir mūsų nepaliko be dovanų.

Linksmoji šventės dalis prasidėjo nuo naujai šiai šventei susikūrusio duetas, dar be pavadinimo, vadovė Ramunė Petravičiūtė -Kinderienė ir Gabija Smaidžiūnaitė. Pramogų netrūko ir mūsų mažiesiems žiūrovams, batutas sulaukė didelio vaikučių susidomėjimo. Susirinkusius linksmino kaip visada žavus ir jaunatviškas mūsų "Eidinta" moterų kolektyvas, svečiai iš Tauragės kapela "Jovaras", o vakaro žvaigždės - grupė "Patruliai". Norintiems pasišokti gegužinė su Dariumi ir jo partnere.

Kiekvienais metais Jūsų, mielieji, būrys tik didėja ir tai džiugina mus. Visa tai, ką darome, suteikia mums laimės ir geras emocijas matant Jus visus susirinkusius su gera nuotaika. Ačiū, kad atvykote, kad buvote kartu. Jūsų dėka mes galime toliau daryti gražius darbus ir laukti visų jau kitose mūsų šventėse. Visi kartu galime sukurti daug nuostabių dalykų.

Bendruomenės informacija

ee

Galerija