Vasaros palydos Stragutėje
2023 m. rugpjūčio 29 d.

Stragutės kaimo bendruomenė įgyvendino projektą „Vasaros palydos Stragutėje“ finansuojamą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos pagal 2023 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto tikslas – telkti vietos gyventojus bendram darbui, ugdyti bendruomeniškumą ir propaguoti turiningą ir prasmingą laisvalaikį, organizuojant tradicinį renginį. Bendra projekto vertė - 2500 Eur.

Kaip ir kasmet Stragutės bendruomenė organizuoja vasaros metu kraštiečių suėjimą, į kurį susirenka ne tik čia gyvenantys, bei kažkada gyvenę, bet ir aplinkinių kaimyninių kaimų gyventojai. Renginio metu vyksta intensyvus bendravimas tarp kartų, puoselėjamos ir saugomos senosios tradicijos, aptariamos gyvenimo vertybės, vyksta amatininkų mugė. Džiugu, kad kaimo jaunimas domisi senelių praeitimi, kultūriniu bei kulinariniu paveldu.

Bendruomenės nariai dalyvavo įvairiose pramoginėse veiklose, turiningai leido laisvalaikį šokio edukacijoje, vakaro diskotekoje. Mažieji renginio dalyviai smagiai leido laiką ant batuto. Renginyje skambėjo vietinių tauragiškių balsai, o vakaro kulminacija – populiarių atlikėjų pasirodymas.

Bendruomenės informacija

ee

Galerija