Sveiks, kaimyne!
2023 m. rugsėjo 10 d.

Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ komanda, dar kelios savaitės prieš tradicinį renginį „Sveiks, kaimyne“, pradėjo pasiruošimo darbus: ruošė gėlynus, rišo puokštes scenos puošimui, tvarkė aplinką. Šventinės dienos rytas prasidėjo smarkiu lietumi, lyg gąsdindamas, kad šventė negalės įvykti, tačiau visi raminome vieni kitus, tikėjome, kad lietų galime nuvyti. Taip ir nutiko, pavakarys buvo nuostabus, geresnio oro negalima ir tikėtis, šventė buvo nuostabi!

Šventinė diena prasidėjo skubėjimu, lėkimu, o dar ir tas bauginantis lietus, tačiau atėjus 17 valandai danguje nušvito saulė. Renginio sceną papuošė ir šventę pradėti kvietė renginio vedėja Ilmeda bei Taurų vaikų dienos centro „Žiburiukai“ vaikai. Mažuosius visos šventės metu linksmino animatorės Giedrė ir Vaiva, kurios piešė ant vaikučių veidukų, lankstė balionus. Į pagalbą animatorėms atskubėjo ir Taurų bibliotekos darbuotoja Birutė su paruoštomis užduotėlėmis vaikams. Vėliau ant scenos buvo pakviesti bendruomenės pirmininkė Laineda Ašmontienė ir svečiai: LR Seimo narys Romualdas Vaitkus, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas ir kiti, kurie tarė sveikinimo žodį visiems susirinkusiems. Bendruomenės pirmininkė pristatė, kad šventės įgyvendinimui laimėjus projektą lėšas skyrė Lietuvos žemės ūkio ministerija. Šventės metu skambėjo Lauksargių ir Gaurės kultūros namų kapelų atliekamos dainos, Tauragės kultūros centro vokalo mokytojos Vilmos Gudauskienės bei jos mokinės Urtės atliekami kūriniai, šventės programoje pasirodė ir Jogailė, Kotryna, Dominyka ir Klaidas, linijinių šokių kolektyvas „Žiburys“, o bendram šokiui kvietė Aistė. Pradėjus temti šventės kulminacija tapo visų gerai žinoma grupė Bernužėliai ir atlikėja Laisva.

Renginio metu padėkota aktyviausiems bendruomenės nariams, kuriems įteiktos padėkos. Taip pat dėkota šventės rėmėjams, visiems padėjusiems ir prisidėjusiems prie šventės kūrimo. Visi atvykusieji galėjo pasigrožėti piešinių paroda „Mano svajonė“ bei sudalyvauti šakočio kepimo edukacijoje, paragauti kareiviškos košės, kuria vaišino KB „Taurų žiburys“.

Tariame AČIŪ visiems, kurie atvykote į mūsų tradicinę šventę „SVEIKS, KAIMYNE“!!!

ee

Galerija