ŠVENTĖ PAŽYMĖJO ŠAKVIEČIO BENDRUOMENĖS ĮKŪRIMĄ
2010 m. sausio 15 d.

2010 m. sausio 15 d. Šakviečio kaimo pradinėje mokykloje vyko šventė, kuria pažymėtas bendruomenės įkūrimas.

Šventėje dalyvavo bendruomenės nariai ir kviestiniai svečiai, t.y. meras P. Petrošius, VVG vadovė N. Tirevičienė, Lomių kaimo bendruomenės pirmininkė D. Černienė. Šventę savo dalyvavimu pagerbė verslininkai D. ir J. Dargevičiai.

Meras buvo nustebintas mažųjų bendruomenės narių pasirodymu ir palinkėjo sėkmės tolimesniuose darbuose.

Kaip ir kiekvienoje šventėje, taip pat mūsiškėje buvo koncertinė programa, kurią atliko mažieji kaimo bendruomenės nariai – vaikai. Jie šoko , dainavo, deklamavo eiles. Mažųjų pasirodymas buvo nuostabus, galime didžiuotis ir būti laimingi, kad kaime auga talentinga ir kūtybinga jaunoji karta. Tačiau negalima pamiršti ir programos autorių – dviejų nuostabių mokytojų Violetos Vasiliauskienės ir Reginos Kumpikevičienės, kurioms nuoširdžiai dėkojame už paruoštą programą.

Po koncerto visi vaišinomės pačių atsineštais sumuštinukais, kava, gira, bei kitomis gėrybėmis.

Šventės metu turėjome puikią galimybę susipažinti artimiau, pabendrauti, aptarti kaimo gyvenimą, jo problemas. Kiekvienas galėjo atrasti bendraminčių. Ši šventė ir bendruomenės kūrimas suvienijo bendrai minčiai, bendriems darbams, bei projektams.

Norėtume padėkoti Lomių kaimo muzikantams A. Šileriui ir D. ir A. Ramanauskams, kurie geranoriškai sutiko pagroti ir padainuoti šventės metu. Dėkojame ir E. Pukelienei, vienai iš šventės organizatorių, kuri įdėjo didelį indėlį organizuojant renginį, negailėjo nei laiko, nei pastangų. Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo, tiems, kurie atliko nuostabią programą, tiems, kurie dalyvavo.

Galerija