APDOVANOTI KONKURSO „EISMO SAUGUMAS BENDRUOMENĖSE“ DALYVIAI
2011 m. vasario 01 d.

Sausio 27 dieną į Vievyje esantį Kelių muziejų rinkosi konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse“ nugalėtojai ir aktyviausiai jame dalyvavusių bendruomenių atstovai. Susirinkusius konkurso dalyvius pasveikino susisiekimo ministro patarėjas Rolandas Bražinskas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Skirmantas Skrinskas, asociacijos „Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga“ pirmininkė Guoda Burokienė, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų direktorius Remigijus Urbonas.

Ministro patarėjas R. Bražinskas pastebėjo, kad bendruomenių bendradarbiavimas saugaus eismo srityje išaugo į didelį judėjimą. Pagrindiniai konkurso tikslai buvo ne tik pasiekti, bet ir viršyti. Konkurso sėkmę lėmė aktyvūs bendruomenių žmonės, įsijungę į saugaus eismo švietėjišką veiklą. Žmonės pamatė, kad saugaus eismo renginių nauda tikrai didžiulė, kad visų saugumas priklauso ir nuo kiekvieno asmeniškai. Dalyvavusieji konkurse įsitikino, kad nešioti atšvaitus, dėvėti liemenes su šviesą atspindinčiomis juostomis – ne tik saugu, bet ir madinga. Džiugu tai, kad konkurse dalyvavusieji aktyviausi bendruomenių nariai nepaliko be dėmesio dažniausiai atskirtyje liekančių žmonių: aplankyti ir atokiai gyvenantys senoliai, ir socialiai remtini žmonės. Jiems padovanota liemenių, atšvaitų, kitų priemonių. Aktyviai į projektus įsijungė žmonės su negalia. Projektai stebino ir formų originalumu: nuo tradicinių piešinių konkursų, viktorinų iki krepšinio varžybų, akordeonistų koncerto... Pasirodo, jog galima ne tik klausyti akordeono muzikos garsų, bet tuo pat metu pakartoti ir žinias apie kelio ženklus, pasimokyti teisingai užsidėti atšvaitą, išgirsti pamąstymų apie brangiausią dalyką – žmogaus gyvybę...

Geriausiais pripažinti Šeduvos miesto bendruomenės, asociacijos „Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenė“, Gačionių kaimo bendruomenės projektai. Prizai ir padėkos įteikti ne tik geriausiems projektams, bet ir visoms konkurse dalyvavusioms bendruomenėms ir jų pirmininkams.

Visiems pasidžiaugus įvykdytų projektų nauda, numatyta konkursą tęsti ir šiais metais.

VĮ „Tauragės regiono keliai“

Saugaus eismo ir kelių priežiūros skyriaus informacija