MEDIS PATS PASAKO, KĄ SU JUO DARYTI
2024 m. birželio 21 d.

Kęsčių kaimo bendruomenė „Elbenta“ įgyvendino projektą „Medis pats pasako, ką su juo daryti“ pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos“ VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“ Nr. LEADER-9.2-SAVA-6. Įgyvendinant projektą suplanuotos ir įvykdytos 2 veiklos: medžio drožybos pleneras ir jo rezultatų pristatymo renginys.

Įgyvendintuose drožiniuose pavaizduota kaimo gyventojų buitis – vienoje skulptūroje tėvelis, pasisodinęs ant kelių sūnų, moko jį amato, perteikia senolių tradicijas, o kitoje – mama, už kurios, į sijoną įsikibusi, slepiasi mažutė dukrelė. Į plenero metu surengtą edukaciją atvyko ir Žygaičių, Visbarų, Draudenių gyventojų, iš Sartininkų sugužėjo didelis vaikų būrys. Vieną dieną vyko teorinis supažindinimas su medžio drožinėjimo amatu, kitą – šaukštų drožinėjimas, o dar kitą – mentelių. Vyriškiai prisidėjo prie skulptūros - moters kasų, jos prijuostės raštų drožinėjimo. Visą savaitę darbavosi bendruomenės nariai, o per Antanines savo darbus nuostabiai pristatė drožėjas Nerijus Alšauskas. Medžio drožėjas yra įvaldęs medžio apdailos techniką ugnimi, kurią dažnai savo darbuose taiko, ši technika darbams suteikia ryškumo. Tuo būdu jis padailino ir Kęsčių skulptūras, uždengė stogeliais. Tautodailininkas tvirtino, kad nuo laiko papilkėjusios skulptūros jam savotiškai gražios.

Kęsčių kaimo bendruomenė „Elbenta“ dėkinga Tauragės rajono VVG už skirtą finansavimą, Žygaičių seniūnijos kaimo bendruomenėms už palaikymą ir prisidėjimą vykdant projekto veiklas.

EE

Galerija