KRAŠTIEČIŲ IR BENDRUOMENĖS SUSIKŪRIMO 15 METŲ ŠVENTĖ
2024 m. rugpjūčio 08 d.

Paskutinį Liepos šeštadienį Šakvietiškius, kaimynus ir svečius Šakviečio apylinkės bendruomenės centras sukvietė į „Kraštiečių ir bendruomenės susikūrimo 15 metų “ šventę. Renginys prasidėjo anksti šeštadienio rytą, prie Šakviečio bendruomenės prūdo, ten vyko žvejybos varžybos. Susirinko nemažai žvejų, kurie išbandė savo kantrybę ir vakare buvo apdovanoti. Įdienojus, prieš sportines varžybas, visi ėjome į treniruotę su trenere Jovita. Po apšilimo vyko sportinės varžybos: tai krepšinis - taiklioji ranka, kur pirmą vietą laimėtojas gavo seniūno taurę, šąškių, smiginio, stalo teniso ir komandinės, tinklinio, judriųjų estafečių, virvės traukimo.

Pasibaigus sportinėms varžyboms vyko edukacijos, tai makrame pynimo (pynė raktų pakabukus), ir kulinarinio paveldo puoselėtojų, virė troškinį ir plovą, vaišinosi visi dalyvavę. Bibliotekoje galėjome pasigrožėti šakvietiškės Rimos Lebrikienės ( Srugytės) nuostabių tapybos darbų paroda „Laikas sau“. Koncertinę programą pradėjome gražiu eilėraščiu Rasos Vaitkienės „Mano tėviškėlė“ , po to prisiminėme ir visus išėjus į amžinybę kaimo gyventojus. Samanta Pudževelytė atliko giesmę „Bažnytėlė debesų“. Šakviečio vaikų dienos centro jaunimas, su vadove Reda ir bibliotekininke Ramune, su gitaromis atliko dvi dainas „Svajoklis“ ir „Reikia draugą turėt“. Kaip gi žmogui gyvent be svajonių ir be draugų. Toliau smagiais kūriniais linksmino Vaitimėnų moterų vokalinis ansamblis (vad. Rasa Jakienė). Jas keitė Pagramančio kultūros namų vokalinis duetas Rasa ir Ernesta, taip pat labai smagiai linksmino ir Lomių kultūros namų meno mėgėjų kolektyvai. Koncertinę programą vainikavo, linksmybės iki vidurnakčio tęsėsi su „Muzika Donatas ir komanda“ , kurių atliekamos melodijos su saksofonu virpino daugelio širdis.

Šventės dalyvius sveikino Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, Mažonų seniūnas Egidijus Jurgilas, Tauragės VVG pirmininkė ir Mažonų bendruomenės „Mažonų rytas“ pirmininkė Laima Šveikauskienė, LR Seimo nario Romualdo Vaitkaus patarėja Diana Skarbalė, LR Seimo narės Aušrinės Norkienės patarėja Ramutė Noreikienė, kandidatas į seimo narius Robertas Skirmantas, o kaip gi be kaimynų Vaitimėnų bendruomenės „Vaitimėnų šilas“ pirmininkė Erika Jocienė, Lomių kaimo bendruomenės „Lomiai“ pirmininkė Rasa Laurinaitienė, Sungailiškių kaimo bendruomenės pirmininkė Irma Jakutienė, Pagramančio bendruomenės centro "Gramančia" pirmininkė Raselė Stružeckienė.

Vaikams didžiulį džiaugsmą suteikė batutai, cukraus vatos pasimėgavimas. Vaikus, jaunimą ir vyresnio amžiaus dalyvius labai stipriai išblaškė (išsidūko), aktyviai ir smagiai praleido laiką su „IŠSITAŠKOM“ pramogomis – Laser Tag. Viso renginio metu vyko loterija, kurioje buvo nuostabūs prizai.

Šventė nebūtų tokia graži ir prasminga jei nebūtų rėmėjų. Dėkojame už finansavimą ir prisidėjimą: Tauragės r. vietos veiklos grupei, Tauragės r. savivaldybei, Mažonų seniūnijai sutvarkiusiai aplinką. Loterijos rėmėjams: Sodyba Tauragės rajone (Reda Ir Gintautas Baubliai), Liberty Beach Wake Park, Gaurės baidarės, UAB „Sigitos kepiniai“, Mary Kay nepriklausomai pardavimų direktorei Loretai Skirienei, Šaukštelio studijai, Gurmanų studijai – Tauragė, Kings – Tauragė, Ramunei Petravičiūtei – Kinderienei. Ačiū tariame bendruomenės aktyvui ir visiems, kurie geranoriškai prisidėjo prie šventės organizavimo.

Bendruomenės informacija

EE

Galerija