PASITINKAME BENDRUOMENĖS DVIDEŠIMTIES METŲ JUBILIEJŲ
2024 m. rugpjūčio 14 d.

Savaitgalį nuvilnijo Lomių kaimo bendruomenės jubiliejinė, kartu ir kraštiečių, šventė, sutraukusi daugybę vietos gyventojų, suvažiavusių svečių iš kaimyninių bendruomenių, Tauragės bei kitų rajonų. Dvidešimtmečio šventę bendruomenė pasitiko tvirta, siekianti užsibrėžtų tikslų, įgavusi pasitikėjimo, sukūrusi savo tradicijas ir pelniusi rajono vadovų pagarbą. Aktyvi projektinė veikla leidžia lomiškiams ne tik trankiai švęsti, bet gražinti aplinką, keliauti, kelti kultūrinį lygį.

Gražius žodžius atvykusiems kraštiečiams skyrė šventės vedėjos Dalia ir Lolita. Atvykusių kraštiečių būryje – ir poetas iš Šiaulių Jaunius Kulnys. Daug gražių žodžių bendruomenei išsakė LRS nariai A. Norkienė ir R. Vaitkus. Tauragės rajono meras D. Kaminskas keletui aktyviausiųjų įteikė Padėkos raštus bei savivaldybės dovanas. Tarp jų - E. Bazinienė, bendruomenei vadovavusi net keturiolika metų, A. ir D. Ramanauskai, Lina Marozienė, L. ir R. Užkurai. Beja, maloniai nustebino bendruomenę L. ir R. Užkurų bei G. ir M. Vasiliauskų šeimos, pateikusios netikėtą malonų siurprizą – šventės išvakarėse į parką atvežusios jų tyliai kurtą menišką užrašą LOMIAI, prie kurio svečiai fotografavosi, džiaugėsi.

Sveikinimo žodžius tarė savivaldybės Tarybos narė R. Grigalienė, bei Tauragės r. VVG pirmininkė L. Šveikauskienė džiaugėsi bendruomenės nuveiktais darbais, susiklausymu. Be dėmesio neliko aktyviausieji bendruomenės nariai – visi jie buvo paminėti bei apdovanoti dovanėlėmis. Džiugu tai, kad šventės pradžią trankiai skelbė Lomių kultūros namuose naujai atsikuriantis saviveiklos mėgėjų kolektyvas - bandonininkų kapela! Šventę paįvairino Kęsčių mėgėjų teatras, suvaidinęs spektaklį “Ar viską gydo daktaras”(režisierius R. Šiaudvytis). Koncertavo šeimininkai bei Tauragės KC liaudiškų šokių kolektyvas “Spietlius” ( vadovas G. Paulauskas). Beje, kolektyve šoka visas būrys lomiškių! Nuotaikingai skambėjo Pagramančio kultūros namų liaudiškos muzikos kapelos “Kaimynai” dainos ir muzika. Sveikinimo žodžius išsakė ir dovanėlėmis apdovanojo šventėje dalyvavusios kaimyninių bendruomenių iš Batakių, Šakviečio, Mažonų, net Tauragės dvaro bendruomenės pirmininkės. Beje, Tauragės dvaro bendruomenės atstovės nustebino savo puošnia apranga. Kaip ir dera dvaro ponioms, jos vilkėjo XVIII amžiaus rūbais!

Įsilingavus šventei, visų akys krypo į dangų – iš ratus sukančių lėktuvų pabiro saldainių “lietus”, sukėlęs daug emocijų vaikams. Tai Tauragės aviaklubo narių staigmena ir dovana lomiškiams. Netrūko pramogų vaikams. Batutai, putos ir kt. kėlė džiaugsmo bangas. Jubiliejinę šventę paįvairino atlikėjų P. Stalionio, S. Januškos koncertai, sukėlę gausius plojimus. Sukosi poros, rateliai. Renginio kulminacija – linksmosios muzikėlės kapela “Pečius griūn” iš Gargždų.

Bendruomenė dėkoja Tauragės VVG grupei, Tauragės savivaldybei bei gausiam bendruomenės narių būriui, kurie padėjo bei prisidėjo darbu ir lėšomis kuriant šventę.

Galerija