"GERA MŪSŲ EIDINTUOSE"
2024 m. rugpjūčio 20 d.

Batakių geležinkelio stoties kaimo bendruomenė „Santakai“ įgyvendino projektą „GERA MŪSŲ EIDINTUOSE“ pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos“ VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“ Nr. LEADER-9.2-SAVA-6.

Nuo ankstyvo ryto vyko žvejų varžytuvės. Šių metų žvejybos prizininkai - 1-oji vieta Arūnas Zeleniauskas, 2-oji vieta Žydrūnas Smaidžiūnas, 3-oji vieta Petras Rudminas. Varžybas prižiūrėjo, žuvis skaičiavo ir svėrė mūsų ištikimiausias žvejų teisėjas Stasys Dabulskis ir jo sekretorė Viktorija Bučinskienė. Ne tik prizininkai, bet ir visi dalyvavę varžybose buvo apdovanoti vertingais prizais. Kad žvejai ir svečiai neliktų alkani, po apdovanojimų visi vaišinosi karšta sriuba. Už sriubą visi dėkojo „virtuvės šefams“ Aušrai ir Edmui.

Vakaras tradiciškai buvo pradėtas „Tylos minute“, pagerbiant amžinybėn išėjusius eidintiškius. Vedančiosios Vaida ir Ramunė duetu padainavo, jau tradicija tapusią dainą „Kol dar matau...“. Ramunės ir Gabijos duetas šventės dalyviams padovanojo dainą „Ant bangos“, vadovė Ramunė Kinderienė. Šventės metu buvo pasveikinti kaimo jubiliatai ir naujagimiai. Vaikai viso vakaro metu galėjo „sportuoti“ ant batuto ir netgi pajodinėti arkliuku poniu. Suaugusiems labai patiko pasivažinėti arkliu pakinkytoje karietoje. Visus susirinkusius linksmino kapela „Bijotaičiai“ iš Bijotų. Vėliau savo linksmą programą pristatė grupė „Bernužėliai“. Pasišokti gegužinėje pakvietė atlikėjai Darius ir Samanta.

Kaimo bendruomenė dėkinga Tauragės rajono VVG už skirtą finansavimą, Tauragės rajono savivaldybei, Batakių seniūnijai, Eidintų bibliotekai, bendruomenės nariams už prisidėjimą ruošiant tradicinę šventę.

EE

Galerija