PAVĖSINĖS - SCENOS ĮRENGIMAS
2024 m. rugpjūčio 31 d.

Visbarų kaimo bendruomenė “Veringa“ įgyvendino projektą „Pavėsinės-scenos įrengimas“, finansuojamą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos pagal 2023 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto tikslas - kuriant patrauklią ir gražią aplinką telkti kaimo gyventojus bendrai veiklai, skatinant tausoti aplinką, tradicijas. Bendra projekto vertė - 7300 Eur. Paramos lėšomis mokama 90 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų, t. y. 5499,82 Eur, prie projekto įgyvendinimo prisidėjo Tauragės rajono savivaldybės administracija.

Bendruomenė 2023 m. pasinaudodama nacionaline parama teikė paraišką, gavo paramą ir sustiprino savo materialinę bazę, įsigydama būtinus baldus ir įrangą. Šiemet aktyviems bendruomenės nariams kilo idėja sutvarkyti viešąją erdvę, įrengiant medinę sceną-pavėsinę, kuri būtų saugus prieglobstis visoms kartoms ir visų poreikių tenkinimui. Be to, nuo to pagerėtų ir gyvenvietės įvaizdis, nes susitvarkytų ir pasipuoštų aplinka. Įrengus sceną-pavėsinę vietos gyventojams atsirado galimybė leisti turiningai laisvalaikį, taip pat ją galima panaudoti ir kaip sceną renginių metu.

Įrengus sceną-pavėsinę vietos gyventojai buvo pakviesti į pristatymo renginį, kuris sutapo su kasmetine švente „Gandrų palydėtuvės“. Įgyvendintas projektas padidino bendruomenės narių motyvaciją viešųjų erdvių puoselėjimui, užklasinei sportinei ir kultūrinei veiklai. Buvo sustiprinta ir išplėsta bendruomenės veikla, pagerintas Visbarų gyvenvietės įvaizdis, gauta teigiama įtaka mažinant teritorinius netolygumus tarp miesto ir kaimo.

EE

Galerija