BENDRUOMENIŠKUMAS SUJUNGIA ŽMONES
2024 m. rugsėjo 25 d.

Bendruomenė „Vaitimėnų šilas“ įgyvendino projektą ,,Bendruomeniškumas sujungia žmones“ pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos“ VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“ Nr. LEADER-9.2-SAVA-6. Įgyvendinant projektą pravestas tradicinis renginys „Bendruomeniškumas sujungia žmones“. Bendra projekto vertė - 4200 Eur. Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo ir Tauragės rajono savivaldybės administracija.

Sekmadienį, rugsėjo 15 d., bendruomenės ,,Vaitimėnų šilas" namų kiemelyje, šurmuliavo tradiciškai, jau 12 metus iš eilės rengiama kraštiečių šventė. Šventė prasidėjo Vaitimėnų Švenčiausiojo Kryžiaus Išaukštinimo atlaidais, po kurių visi kraštiečiai, vietos gyventojai ir svečiai sugūžėjo į bendruomenės kiemelį. Šventę pradėjome Vaitimėnų kaime gimusios ir užaugusios Zosės Rimgailaitės Skarbalienės parašytomis eilėmis apie gimtą žemę. Muzikinius kūrinius apie gimtinę atliko Tauragės kultūros centro Vaitimėnų skyriaus moterų vokalinis ansamblis ir tercetas (Vad. Rasa Jakienė). Į mūsų šventę atvyko seimo narys tauragiškis Romualdas Vaitkus, Tauragės rajono savivaldybės tarybos narė Rita Grigalienė ir kandidatas į Lietuvos Respublikos seimo narius Robertas Skirmantas. Tradiciškai, šventės nepraleido Vaitimėnų parapijos klebonas Saulius Katkus. Bendruomenės vyrų kolektyvas, Alfonsas Maulius ir Steponas Uksa, pristatė savos kūrybos kūrinius, o Pagramančio kultūros namų duetas - Rasa Jakienė ir Ernesta Giačienė išjudino visus šokiui. Šventėje sulaukėme tikrai labai daug svečių, bet mes žinome priežastį - tai visų gerai žinoma grupė ,,Balius". Namiškiai, kraštiečiai ir atvykę svečiai buvo vaišinami Vaidoto Šerpyčio ant laužo virtu plovu. Buvo taip skanu, kad puoduose neliko nei kruopos. Vaikučiai turėjo galimybę nemokamai pašokinėti ant batuto ir atsigaivinti skaniais šokoladiniais ledais.

Bendruomenė „Vaitimėnų šilas“ dėkinga Tauragės rajono vietos veiklos grupei už skirtą finansavimą, o bendruomenės nariams už prisidėjimą ruošiant tradicinį renginį, Tauragės rajono savivaldybės administracijai už prisidėjimą prie projekto.

EE

Galerija