APTARTI NUVEIKTI DARBAI
2011 m. vasario 13 d.

Penktadienio vakarą, po darbų visus Mažonų kaimo gyventojus ir svečius Mažonų bendruomenės „Mažonų rytas“ pirmininkė ir valdyba sukvietė į visuotinį ataskaitinį susirinkimą, kuris vyko bendruomenės namuose.

Susirinkimą pradėjo Mažonų priešmokyklinės grupės vaikučiai ir jų mokytoja Regina Beišienė. Jie parengė programėlę Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Artėjančios vasario 16-osios proga susirinkusiuosius pasveikino bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė, palinkėjo, kad ši šventė gyventų visų širdyse, kad kova už Lietuvos laisvę ir aukos nebūtų beprasmės, nes tik laisvoje valstybėje ir žmogus yra laisvas. Kiekvienas žmogus turi Tėvynę. Kokia ji bus, priklauso nuo mūsų.

Susirinkimas tęsėsi darbotvarkės bei svečių pristatymu. Bendruomenės pirmininkė L. Šveikauskienė supažindino su nuveiktais darbais. Per praėjusius metus bendruomenėje įgyvendinti 7 projektai. Pateiktam projektui Nacionaliniam kaimo tinklui jau paskirtas 10 000 Lt. finansavimas, šios lėšos bus įsisavintos iki šių metų birželio mėnesio. Pasirašyta saugios kaimynystės sutartis su Tauragės AVPK. Buvo pasidžiaugta, kad vis daugiau kaimo gyventojų prisideda prie bendruomenės veiklos, noriai dalyvauja renginiuose. Visi šie darbai nebūtų nudirbami be nuolatinių bendruomenės rėmėjų ir aktyvistų. Buvo padėkota Tauragės r.savivaldybei, Tauragės r. VVG, Mažonų seniūnijos seniūnui bei visiems Mažonų kaimo gyventojams, už kiekvieno įdėtas pastangas bendruomenės veikloje.

Po metinės pirmininkės ataskaitos pasisakė susirinkimo svečiai: Tauragės rajono meras P. Petrošius, Tauragės VVG pirmininkė N. Tirevičienė, Tauragės kultūros centro direktorius V. Bartušis, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, kalbėjo Mažonų seniūnijos seniūnas J. Samoška, seniūnaitė Birutė Kaminskienė. Svečiai pasidžiaugė bendruomenės nuveiktais darbais, linkėjo, kad bendruomenės aktyvistams nepritrūktų energijos ir entuziazmo, kad ir toliau jie išliktų tokie aktyvūs ir veiklūs. Bendruomenės pirmininkė ,dėkodama už linkėjimus  pažadėjo, kad ir toliau Mažonuose gerės gyventojų gerbūvis, mažoniškiai garsės tik gerais darbais, stengsis, kad Mažonų kaimas būtų puoselėjamas ir gražinamas.

Po susirinkimo visiems geros nuotaikos dozę padovanojo Tauragės kultūros centro liaudies teatras (režisierė Algima Juščiuvienė), susirinkusiems suvaidinęs A. Griciaus komediją „Ponaičiai“ . Ačiū Jiems!

Parengė Laima Šveikauskienė

 

Galerija