LAISVALAIKIO AIKŠTELĖS ĮRENGIMAS
2024 m. spalio 04 d.

Šikšnių kaimo bendruomenė įgyvendino projektą „Laisvalaikio aikštelės įrengimas“ finansuojamą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos pagal 2023 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto tikslas - kuriant patrauklią ir gražią aplinką telkti kaimo gyventojus bendrai veiklai, skatinant tausoti aplinką, tradicijas. Bendra projekto vertė - 8000 Eur. Paramos lėšomis mokama 90 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų, t. y. 2500 Eur, likusias lėšas prisidėjo Tauragės rajono savivaldybės administracija.

Panaudojus Nacionalinės paramos lėšas, bendruomenė 2019 m. įsirengė pavėsinę su stalais ir suolais. Tai ne tik leidžia bet kada susirinkti ir susiburti žmonėms, bet ir rengti šventes, pastatyta pavėsinė papuošė Šikšnių gyvenvietę. 2021 m. šalia pavėsinės bendruomenė įrengė namelį vaikams, 2022 m. Sporto rėmimo fondo lėšomis įsigijo lauko treniruoklius.

Įgyvendinus projektą buvo sutvarkytas apie 0,19 ha sklypas su įrengta laisvalaikio aikštele, kuri suteikė gyvenvietei patrauklumą, o taip pat skatina bendruomenės narių užimtumą, bendrystę, bendravimą, tradicinių švenčių populiarinimą. Patogi ir patraukli aplinka vietos gyventojams, sudarytos puikios užimtumo, laisvalaikio sąlygos jų poreikių tenkinimui pagerins, atokiau esančios nuo Tauragės, Šikšnių gyvenvietės įvaizdį, skatina vietos jaunimą aktyviai, sveikai kūrybingai veiklai. Įgyvendintas projektas padidins bendruomenės narių motyvaciją viešųjų erdvių puoselėjimui, užklasinei sportinei ir kultūrinei veiklai. Bus sustiprinta ir išplėsta bendruomenės veikla, pagerintas Šikšnių gyvenvietės įvaizdis, gauta teigiama įtaka mažinant teritorinius netolygumus tarp miesto ir kaimo.

Šikšnių kaimo bendruomenės nariai dėkingi už skirtas lėšas ne tik Žemės ūkio ministerijai, bet ir Tauragės rajono savivaldybės administracijai.

ww

Galerija