NUO NEPRIKLAUSOMYBĖS IKI ,,PONAIČIŲ“
2011 m. vasario 14 d.

2011 m. vasario 14 d

Į kultūros namus susirinkę ,,Kunigiškiečių“ bendruomenės žmonės pirmiausia paminėjo vasario 16–ąją. Kultūros darbuotojos priminė Nepriklausomybės akto signatarų vardus ir pasirašyto akto reikšmę Lietuvos valstybingumui, nors dėl nepriklausomybės dar teko daug pakovoti. Pralieta kraujo ne tik anų tolimų metų kovose, bet ir dabar po antrojo nepriklausomybės paskelbimo prieš 20metų. Iš Salės gilumos į susirinkusius žvelgė signatarų portretai.

Po Lietuvai istorinės datos paminėjimo ir rimties minučių šių dienų aktualijos. Bendruomenės ,,Kunigiškietis“ ataskaitinis susirinkimas už 2010 metus. Bendruomenės pirmininkė Birutė Kedrovienė apžvelgė praėjusiais metais nuveiktus darbus, renginius, aptarė šių metų planus. Pirmininkė dėkojo aktyviausiems bendruomenės nariams Zigmui Krasauskui, Gražinai Preikšaitienei, Domicelei Stonienei, Benediktui Antanavičiui, Kristinai Norkienei, Linai Jonušaitienei ir kt., kurie negailėdami laiko ir jėgų dirba visos bendruomenės labui. Taip pat padėkojo seniūnijos gyventojams, kurie pervedė bendruomenei 2% savo pajamų mokesčio. Pirmininkė tarė nuoširdų ačiū mūsų krašto žmonėms už materialinę paramą nuo gaisro nukentėjusiam kaimelio gyventojui Vidui Preikšaičiui. Taip pat pasidžiaugė, kad bendruomenės nariai neliko abejingi ir Gaurės seniūnijos Traklauko kaimo gyventojams,  sudegus jų turtui ir namams. Jiems buvo surinkta įvairių daiktų, baldų, rūbų. Seniūno padėką dėl minėtos pagalbos perdavė Kunigiškių bendruomenės seniūnaitė Jodita Eskienė.

Apie bendruomenės finansinę padėtį bendruomenės narius informavo L. Jonušaitienė.

Susirinkime dalyvavo Tauragės policijos   prevencinio poskyrio viršininkas Rolandas Lesnickas. Jis supažindino gyventojus su programa ,,Saugi kaiminystė“. Po to Kunigiškių gyventojams pristatė naująjį seniūnijos įgaliotinį Ričardą Kiršį. Jis informavo apie savo darbo grafiką seniūnijoje, padalino informacinės medžiagos, vizinių kortelių su kontaktiniais duomenimis, atšvaitų.

Bendruomenės narys Benediktas Antanavičius paragino susirinkusiuosius aktyviau įsitraukti į bendruomenės veiklą, paprašė kviesti nelikti abejingais bendruomenės interesams ir kitus bendruomenės teritorijos gyventojus.

Pasibaigus susirinkimui į salę prigužėjo ir daugiau kunigiškiečių, pažiūrėti Tauragės kultūros centro liaudies teatro vaidinimą A. Griciaus komediją „Ponaičiai“. (Režisierė Algima Juščiuvienė). Šiuolaikinio gyvenimo  aktualijas į viešumą iškeliantis spektaklis privertė klausytojus ne tik nusišypsoti, bet ir susimąstyti...

Renata Lukošienė

Nuotraukos Jono Dikšaičio

Galerija