KAZIUKO MUGĖ ŽYGAIČIŲ GIMNAZIJOJE
2011 m. kovo 07 d.

Tęsiant lietuvių liaudies tradicijas, ugdant mokinių kūrybinius bei praktinius gebėjimus, kasmet, atskubėjus pavasariui, Žygaičių gimnazijos bendruomenė moksleivius ir mokytojus kviečia dalyvauti projekte „ Kaziuko mugė“. Jame kviečiami dalyvauti ne tik šios ugdymo įstaigos, bet ir Aukštupių skyriaus, priešmokyklinio ugdymo bei ikimokyklinių grupių mokiniai. Šiai šventei, pasak renginio organizatorių, mokytojų, ruoštasi iš anksto. Kviesti žmonės, kurie teoriškai ir praktiškai supažindino dalyvius su senaisiais amatais, ruošti dirbiniai, gaminti įvairūs patiekalai.

Pasveikinti gausiai susirinkusių bendruomenės narių skubėjo ne tik šmaikštieji renginio vedantieji, gimnazijos direktorė, bet ir į šventę atvykę garbūs svečiai: Žygaičių seniūnas Vytautas Juška, parapijos klebonas Vytautas Šiaudvytis, kultūrinio darbo organizatoriai bei kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Nairanauskas.

Po oficialių kalbų suskubta įsisukti į šventės šurmulį, apžiūrėti dirbinius, išmokti senovinių darbų subtilybių. Noriai klausytasi Žygaičių seniūnijos jungtinės kaimo kapelos, Tauragės kultūros centro folklorinio ansamblio bei Žygaičių moterų vokalinio ansamblio atliekamų dainų, suktasi bendrame vaikų ir suaugusiųjų šokių ratelyje, klausyta pasakojimų apie šv. Kazimierą, senovinius papročius, nutikimus.

Darbo nestokojo ir senųjų amatų meistrai. Apie vytelių pynimą pasakojo Pranutė Petrauskienė ir Andrius Ūksas, megzti mokė Anė Višinskienė, kaip tinkamai suverpti vilnas rodė Stanislava Iždonienė. Kiekvienas norintis galėjo išmokti ir verbas rišti, sūrius gaminti ar daugiau sužinoti apie bitininkystę.

Kaziuko mugė – puiki proga išmokti kūrybiškai pasigaminti, pristatyti, parduoti savo gaminius, plėsti žinias, gebėjimus be mokytis kultūringo bendravimo. Ši šventė Žygaičių gimnazijoje tradicinė, tad kas nespėjot į ją atvykti šiemet, teks laukti kitų metų pavasario, kada Kaziuko mugė be jokios abejonės ir vėl čia šurmuliuos.

Daugiau nuotraukų Žygaičių gimnazijos puslapyje www.zygaiciai.taurage.lm.lt

 

Galerija