NAMAS ANT UOLOS
2011 m. kovo 09 d.

-Statykite savo namą ant uolos,- šie Mato evangelijos žodžiai skambėjo naujojoje Gaurės bažnyčioje ir buvo parapijos klebono pamokslo pagrindu kovo 6d.

Dvasiniame gyvenime taip pat jausime tvirtą pagrindą, remdamiesi tikėjimu švento Rašto žodžiais.

Norėdamas suburti bendruomenę aktyvesniam dvasiniam gyvenimui, kunigas R. Gečas savo parapijiečius lanko ir jų namuose. Kovo 7 dieną jis lankėsi ir Kunigiškiuose, nes dauguma kaimelio gyventojų priklauso Gaurės parapijai. Užėjus į bet kuriuos namus jam malonu pasakoti kiek darbo įdėta ir ant kokio tvirto pamato pastatyta naujoji Gaurės šventovė. Kaip jo rastas tvirtas, didelis akmuo pastatytas šventoriuje senosios, sovietmečiu sudegintos, bažnyčios atminimui. Atminimo koplytstulpis bus pastatytas ir prie gyvenamo namo, kuris keturis dešimtmečius parapijiečiams tarnavo kaip tikri maldos namai. Šių metų kalendoriuje, kurį parapijiečiams kunigas dovanoja taip pat laikinosios bažnyčios nuotrauka. Kunigo iniciatyva suremontuotas ir atstatytas griūvantis kryžius Kiukiškių kaime. Matydami klebono entuziazmą žmonės pajaučia reikalą prisidėti prie parapijos bažnyčios ir aplinkos sutvarkymo. Akivaizdu, kad kunigas rūpinasi ir dirba ne sau, o Aukščiausiajam ir parapijiečiams. Gal būt po metų, kitų kunigas bus reikalingesnis kitur ir paklus kvietimui. Jo darbai liks parapijai.

Kunigas net bažnyčioje palinkėjo, pagal lietuvių papročius, linksmai praleisti Užgavėnių dieną, o po to jau Gavėnios rimties metas. Tačiau parapijos vadovo lankymasis pas savo parapijiečius gal svarbesnis ir dvasingesnis renginys nei Užgavėnių persirengėlių. Nors būna, kad durys neatidaromos ir vieniems ir kitiems.

Jonas Dikšaitis

 

Galerija