PAVASARIO SUGRĮŽTUVĖS MAŽONUOSE
2011 m. kovo 10 d.

Atšvęsti pavasario sugrįžtuves ir užsitęsusiai žiemai suduoti paskutinį smūgį tradiciškai kovo 8 dieną pakvietė Mažonų bendruomenės aktyvistai ir kultūrinių renginių organizatorė B. Kaminskienė. Jau nuo pietų Mažonų kaime persirengėliai vežiojami karieta, visus kvietė 18 valandą rinktis bendruomenės kiemelyje švęsti Užgavėnių.

Susirinkusieji šventės dalyviai vaišinosi čia pat keptais Užgavėnių blynais ir karšta žolelių arbata, klausėsi nuotaikingos muzikos, šoko ir siautėjo kartu su persirengėliais, tikėdamiesi, kad žiema šiemet ilgai neužtruks ir ateis ilgai laukta šiluma. Netrukus čia susikovė ir Lašininis su Kanapiniu. Ši kova - tai žiemos ir pavasario kivirčas. Ir šįkart Kanapinis pasirodė esąs energingesnis ir žiema tikrai turės pasitraukti. Sunegalavusius ir „pavasarinės bacilos“ dar nepagavusius svečius savomis „lekarstvomis“ gydė daktaras, patikliesiems laimę būrė čigonės. Šventei baigiantis gražuolė Morė pradingo laužo liepsnose.

Užgavėnių proga bendruomenė gavo dovanų ir nori padėkoti savo bendruomenės nariui B. Rudžiui. Jis savo rankomis sumeistravo krosnį ir padovanojo bendruomenei, kad galėtume šventės metu karštais blynais vaišinti svečius. Dėkojam ir nuolatiniam švenčių dalyviui S. Mačiului bei jo arkliukui ir visam bendruomenės aktyvui prisidėjusiam prie šventės organizavimo.

Parengė bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė

 

Galerija