VALSTYBĖS DIENOS ŠVENTĖ IR GIMIMO DIENA - KARTU
2011 m. kovo 13 d.

Lomių kaimo bendruomenės kultūros namuose  buvo nuoširdžiai paminėta Kovo 11 – oji. Ji prasidėjo Tautiška giesme. Bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė pasveikino susirinkusiuosius su svarbia Lietuvai ir jos žmonėms švente, priminė gimtojo krašto vertybes - gimtosios kalbos grožį, gilias tradicijas, įdomius lietuviškus papročius. Mažytė mūsų Lietuva, bet ji didinga savo turtinga istorija. Pasaulio žvilgsnis nuolat krypsta į gražią Lietuvos gamtą.

Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška, dalyvavęs šventėje, kvietė lomiškius būti optimistais ir savo gyvenime matyti ne vien juodas spalvas, bet ir džiaugtis nuveiktais darbais, būti kartu ir džiaugsmo, ir liūdesio valandą. Visiems susirinkusiems linkėjo sveikatos ir kvietė džiaugtis atžingsniuojančiu pavasariu.

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė Irena Tamošaitienė skaitė sukurtas patriotines eiles. Poetė dalijosi mintimis apie Kovo 11 – sios prasmę. Jai Kovo 11 – oji ir Vasario 16 – oji – tarsi  seserys, kurias skiria daugiau ilgas metų tarpas.

Ši šventė Lomiuose dar  buvo ypatinga ir  tuo, kad visas būrys bendruomenės narių Kovo 11 – ąją šventė ir savo gimtadienius, o Lomių kaimo audėjai Marijonai Kairevičienei šią iškilmingą dieną sukako aštuoniasdešimt metų! Gimimo dienos proga buvo pasveikintas ir lomiškis studentas Artūras Vencelis, Lomių pagrindinės mokyklos ketvirtokėlis Alvinas Krasauskas.

Visiems jiems buvo įteiktos knygos, mokinių rankomis pagamintos trispalvės vėliavėlės. Minėjimo dalyviai jubiliatams  nuoširdžiai užtraukė Ilgiausių metų.

Nuotaikingą koncertą šventės proga lomiškiams padovanojo Tauragės kultūros centro darbuotojų folklorinis ansamblis, kuriam vadovauja Lijana Kiltinavičienė. Buvo malonu klausytis dainuojamų liaudies dainų, užrašytų Tauragės krašto kaimuose. Ansamblio dalyviai ne tik dainavo, bet ir šoko liaudiškus šokius.

Po koncerto svečiai aplankė Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejų, pasirašė svečių knygoje.

Bendruomenės šeimininkės Rita Gumuliauskienė ir Kristina Armonienė svečiams suorganizavo cepelinų balių. Bulves bendram reikalui dovanojo Lomių ūkininkai Rasa ir Vitalijus Laurinaičiai bei mokytojos Valerijos Valuntienės šeima.

Julija Popendikienė, Lomių k. bendruomenės narė

 

Galerija