,,PILAITĖS KAIMO BENDRUOMENĖ ŽENGIA PIRMYN“
2011 m. kovo 10 d.

Kiekvienam norėtųsi, kad gimtinės takai kviestų sugrįžti ir džiaugtis savo kaimu, jo žmonėmis ir bendruomenės gyvenimu. Reikia išmokti žengti pirmuosius žingsnius, o vėliau nesustoti, norint pasiekti, kad Lietuvos kaimas būtų patraukli ir saugi vieta, su gera infrastruktūra, gyvybinga veikla, su sveika aplinka, išsaugotu bei puoselėjamu kraštovaizdžiu. Turime suprasti, kad mūsų problemų niekas nespręs, jei to nedarysime patys! Kaimo žmoniųsutelkimas, dalyvavimas bendruomenės veikloje skatina žmogaus įsitraukimą į bendruomenės gyvenimą, domėjimąsi naujienomis, bendravimą.

Kiekvienas turime prisidėti prie tokios aplinkos kūrimo, kurioje būtų gera, malonu, saugu ir šilta gyventi, kurti, džiaugtis ir bendrauti. Galbūt atrodo, kad Dapkiškių kaime esančios Pilaitės bendruomenė buvo sustojusi, kad čia trūko veiklos ir iniciatyvų. Tačiau tyla nereiškė, jog čia nieko nevyksta, kad žmonių bendruomeniškumo užuomazgų čia nėra. Žingsnis po žingsnio pradedame žengti link vienybės, savitarpio supratimo ir tikrojo bendruomeniškumo. Nors pirmieji žingsniai buvo nedrąsus ir nebylūs, bet bendruomenė tobulėja ir džiaugiasi savo darbo vaisiais.

Tad kovo 25 d. popietę Pilaitės bendruomenės centro valdyba pakvietė į visuotinį ataskaitinį – rinkiminį susirinkimą. Apie pasiektus tikslus, įgyvendintus sumanymus ir turimas ateities vizijas kalbėjo Pilaitės bendruomenės pirmininkė I. Vėtrova. Didžiausio dėmesio ir diskusijų sulaukė projekto pristatymas, kuris numato bendruomenės namų pastato rekonstrukciją. Daugeliui bendruomenės narių rūpėjo, o kas vyks toliau, kokia nauda, kai pastatas bus pritaikytas bendruomenės reikmėms, kokia veikla čia bus inicijuojama.

Susirinkimo metu taip pat buvo išrinkta naujoji bendruomenės centro valdyba. Dėl pirmininko vietos kovojo du kandidatai: praėjusiais metais bendruomenei vadovavusi I. Vėtrova ir Dapkiškių kaimo ūkininkas Z. Saldukas. Slaptu balsavimu vykusiuose rinkimuose Pilaitės bendruomenė savo tikslų sieks ir toliau vadovaujama I. Vėtrovos.

Naujai išrinktą bendruomenės pirmininkę pasveikino ir Tauragės rajono savivaldybės atstovai: P. miesto meras Petrošius ir vicemeras S. Statkus, kaimiškosios seniūnijos seniūnė D. Jatautienė, Tauragės rajono vietos veiklos grupės pirmininkė N. Tirevičienė. Kiekvienas kaimo gyventojas, atėjęs į visuotinį ataskaitinį – rinkiminį susirinkimą, džiaugėsi, kad jie rūpi ir miesto valdžios žmonėms. Susirinkime dalyvavęs Tauragės miesto meras P. Petrošius linkėjo nesustoti, žengti vis pirmyn ir kurti savo kaimą, kuriame vis labiau šviestų vilties spindulys, jog čia gera, saugu ir įdomu gyventi. O naujasis Dapkiškių kaimo policijos įgaliotinis prižadėjo, jog sieks, kad čia būtų saugu kiekvienam.

Aptarę praėjusių metų darbus ir pasirengę naujiems, maloniai buvome nustebinti Tauragės kultūros centro folklorinio kolektyvo pasirodymu (kurio veikloje dalyvauja ir Dapkiškių kultūros namų direktorė B. Giliuvienė) bei skaniu lietuviško kaimo patiekalu – ,,kugeliu“ (už kurį dėkojame I. Petravičienei).

Gera nuotaika, lietuvių liaudies dainos ir nauji tikslai, tolimesnės vizijos ir laukiami darbai įkvėpė visus mokytis būtų savo aplinkos kūrėjais, bendrauti ir bendradarbiauti. Nė vienas nelikime abejingu! Mielas, Dapkiškių kaimo žmogau, būk savo kaimo bendruomenės nariu, nes didžiausia stiprybė yra vienybėje. Tad visi kartu, su nauja viltimi, tikėjimu kurkime naujus planus ir juos įgyvendinkime tam, kad čia būtų gera gyventi.

Parengė Ernesta Stribytė

Straipsnis ,,Tauragiškių balse“ 2011 m. kovo mėn.

Pilaitės bendruomenė po ataskaitinio rinkiminio susitikimo