“DAROM 2011” SKAUDVILĖJE
2011 m. balandižio 18 d.

Balandžio 16 dienos rytą skaudviliškiai jau antrus metus iš eilės rinkosi į švaros akciją „Darom 2011”. Vėl dalyvauti šioje akcijoje Skaudvilės miesto gyventojus pakvietė Skaudvilės seniūnijos seniūnas Virginijus Būdvytis, seniūnaičiai Vidas Bičkus ir Alvydas Liekis bei Bendruomenės „Skaudvilės kraštas“ pirmininkė Daiva Bakšienė.

Nors šeštadienio rytas buvo vėsokas, į aikštelę prie Skaudvilės seniūnijos surinko nemažas būrys skaudviliškių. Šiais metais į talką aktyviai įsiliejo ir jaunimo klubo „Skaudvilspektras“ nariai. Visus talkininkus sveikino seniūnas Virginijus Budvytis, linkėjo geros nuotaikos ir produktyvaus darbo. Vėliau sudarę tris grupes talkininkai išsiskirstė į labiausiai tvarkos reikalaujančias vietas. Jaunimo klubo nariai, kartu su savo prezidentu Vytautu Žagaru ir vienu iš klubo steigėjų Eugenijumi Jurevičiumi pasuko į centre esantį parkelį (prie buvusios poliklinikos), kur grėbė pernykščius lapus, genėjo medžius, kiti talkininkai tvarkė teritoriją buvusios ligoninės kieme, čia kaip ir pernai dominavo plastikas, stiklas ir kitos buitinės atliekos. Galima pasidžiaugti, kad šiemet čia atliekų buvo gerokai mažiau negu pernai. Kita grupė grąžino miesto centrą, grėbė lapus, dažė gėlių vazonus, sodino gėles. Dar viena talkininkų komanda pasuko link Skaudvilės paplūdimio, kur rinko šiukšles, grėbė lapus. Čia taip pat buitinių atliekų rasta daug mažiau nei pernai.

Talka truko keturias valandas, rezultatas akivaizdus, sutvarkytos viešos miesto erdvės. Visiems bus smagiau ir švariau gyventi. Antras kartas, kai ši akcija buvo organizuojama Skaudvilėje, tačiau galima teigti, kad ji tikrai pavyko. Na o po talkos Bendruomenė „Skaudvilės kraštas“ visus talkininkus pakvietė prie Skaudvilės užtvankos valgyti žuvienės, kurią išvirė bendruomenės pirmininkė Daiva Bakšienė. Valgant žuvienę buvo diskutuojama apie šios talkos naudą, buvo siūlymų, kad tokias talkas reikėtų organizuoti kartą kas trys mėnesiai, ar tai bus įgyvendinta, parodys ateitis. Buvo nuomonių, kad skaudviliškiai nelabai noriai renkasi į tokias akcijas, ateina tie patys žmonės ir tik keletas naujų. Tačiau visi vienbalsiai pritarė, kad tokios akcijos yra tikrai naudingos. Tikimasi, kad žmonės pamatę kaip per kelias valandas pasikeičia miestas, supras šios akcijos naudą ir kitais metais į talką įsitrauks gausesnis būrys skaudviliškių.

Akcijos iniciatoriai padėkojo visiems dalyvavusiems talkoje ir palinkėjo gražių artėjančių Šv. Velykų.

Vidas Bičkus

 

Galerija