NORIM GYVENTI ŠVARIOJE APLINKOJE
2011 m. balandižio 18 d.

Pavasario saulutei vis labiau šviečiant ir spindulėliais rodant žiemos paliktus nešvarumus, kartu su visa Lietuva rinkomės į talką. Tam, kad Pilaitės bendruomenė sužydėtų nuostabia žaluma, tam, kad mūsų aplinkoje nebeliktų žiemos sukauptų šiukšlių.

Kas su grėbliu, kas su šluota, bet visi su gera nuotaika tvarkėme bendruomenės aplinką. Atskubėjusius bendruomenės nariai atėję buvo maloniai nustebinti – nes tuo metu jau aktyviai triūsė gražus būrelis jaunimo, kuriuos ,,šluotos“ akcijai paskatino kaimo seniūnaitis J. Purkus. Į talką atskubėjo ne tik šalia bendruomenės namų gyvenantys žmonės, bet ir gretimo Vitkaičių kaimo gyventoja K. Gerdauskienė. Tikriausiai ne vieną privertė linksmiau darbuotis mažasis darbininkas Ridas, kuriam tik 3 metukai, tačiau darbo įnašas talkos metu džiugino visus. Tad galime patvirtinti liaudies išmintį, jog daug darbo didžią naštą pakelia.

O padirbėjus iš peties, jėgas atstatyti ir kartu pabūti susirinkome į bendruomenės namus, kuriuose ir maži, ir dideli dalinomės susineštomis gėrybėmis ir linksmai aptarinėjome laukiančius naujus darbus.

Norisi tikėti, kad sutvarkėme ne tik aplinką, bet ir savo širdies kiemelį. Juk kitą dieną laukė Verbų sekmadienis, kuris primena, jog artėja Prisikėlimo akimirka. Tad būtina ne tik pabudinti gamtą, sutvarkyti aplinką, bet ir kiekvienam iš mūsų reikia iš naujo prisikelti – išmokime būti geresni, tyresni ir gražesni.

Parengė Ernesta Stirbytė

 

Galerija