RIEDA, RIEDA MARGUTIS
2011 m. gegužės 03 d.

Atvelykis – tai Velykų pakartojimas, jis užbaigia Velykų savaitę, taip pat ta diena dar vadinama vaikų Velykėlėmis. Penktadienio pavakarę, po darbų maži ir dideli Norkaičių kaimo gyventojai rinkosi į bendruomenės namus, kur jų laukė višta su gaidžiu, Velykė su dovanėlėmis ir kiškučiais.

Vakaronę pradėjo seniūnaitė Maironio eilėmis ir „Vakarutės“ klubo literatūrine -muzikine programa. Daiva Genienė su dukra Diana jau ne pirmą kartą lankosi mūsų bendruomenėje ir savo talentais džiugina mūsų širdis - tai nuostabus šeimos duetas. Dianos savitas ir unikalus balsas, mamos poeziją paverčia dar įspūdingesne ir jautresne. Savo eiles skaitė dar vienas klubo narys Andrius.

Savo kūrybinę skraisčių, suknelių sarafanų ir švarkelių kolekciją pristatė Nijolė Kiniulienė. Ją pademonstruoti mielai sutiko merginos. Žmonės džiaugėsi galėdami taip iš arti pamatyti, aplikacijom dekoruotų, išskirtinių rūbų kolekciją.

Linksmiausia vakaronės dalis buvo mažųjų kiškučių ir Velykės programėlė. Jaunieji saviveiklininkai nuostabiai vaidino su višta ir gaidžiu, dainavo daineles, spėliojo mįsles už kurių įminimą buvo apdovanoti Velykės kiaušiniais, kuriuos dar ilgai rideno.

Tokia vakaronė - buvimas kartu suburia ne tik šeimas, tai suartina kaimynus, sujungia bendruomenę gyventi ir kurti kartu.

Galmenos bendruomenė

 

Galerija