DAPKIŠKIUOSE TO DAR NEBUVO!
2009 m. spalio 01 d.

Norit tikėkit, norit ne, tačiau tokio renginio Pilaitės bendruomenėje (Dapkiškių kaime) dar nebuvo.Tai buvo pirmas renginys, skirtas sportuojančiam, ar norinčiam sportuoti jaunimui, jų tėvams, seneliams ir visiems visiems gyventojams.

Šventė prasidėjo įspūdingu dviratininkų žygiu, garsiakalbiu kviečiančiu visus gyventojus į jaunimo fiestą „Sudie gražuole vasara“. Gražiai B.Giliuvienės papuoštame parkelyje prie Pilaitės bendruomenės namų ir Dapkiškių kultūros namų jų laukė svečiai: R.Matemaitienė (jaunimo reikalų koordinatorė savivaldybėjė), A.Morkūnienė (Jaunimo politikos plėtros ir programų įgyvendinimo skyriaus vyr.specialistė), Z.Žiūraitis (treneris), muzikantai ir „sirgaliai“. Į šventę dviračiu atvyko ir Taurų bendruomenės pirmininkė I.Jonikaitė.

Po įspūdingo šventės atidarymo prasidėjo tinklinio varžybos. Rungėsi trys komandos po penkis žmones: „Bičiuliai“, „Pilėnai“, ir „Lyderiai“. Po atkaklių rungtynių nugalėtojais tapo „Bičiulių“ komanda, antra vieta atiteko „Pilėnams“, ne ką mažiau atsiliko ir „Lyderiai“. Visi buvo apdovanoti trenerio Z.Žiūraičio paruoštais medaliais, taurėmis, sirgalių plojimais ir ledais, kuriais pavaišino Z.Purkienė.

Netrukus prasidėjo žaidimo šaškėmis konkursas, kuriame dalyvauti pageidavo daugiau kaip penkiolika įvairaus amžiaus žaidėjų. Nugalėtojumi tapo M.Kasilevičius.   Norinčių dalyvauti įvairiose rungtyse buvo labai daug. Renginio vedėjos N.Petrauskienė ir L.Cancingerienė vos spėjo registruoti visus norinčius parungtyniauti, išmėginti savo jėgas. Joms talkininkavo Z.Jacikas, E.Pumputienė, B.Giliuvienė.

Norinčių dalyvauti įvairiose rungtyse buvo labai daug. Renginio vedėjos N.Petrauskienė ir L.Cancingerienė vos spėjo registruoti visus norinčius parungtyniauti, išmėginti savo jėgas. Joms talkininkavo Z.Jacikas, E.Pumputienė, B.Giliuvienė.

Daug šurmulio ir juoko sukėlė rungtys su „Kojūkais“, „Slidės“, „Gniūžčių karas“, „Estafetės su balionais“, „Virvės traukimas“.

Per patį šventės įkarštį į renginį atvyko ir VVG pirmininkė N.Tirevičienė, kuri, prisimindama jaunystės laikus, išmėgino savo jėgas vaikštynėse su kojūkais.

Po sportinių varžytuvių nugalėtojų apdovanojimų prasidėjo meninė dalis: eilėraščių deklamavimas, dainų ir šokio konkursas. Ir šiose rungtyse norinčių dalyvauti netrūko. Įdomų savos kūrybos eilėraštį perskaitė K.Matutytė, gražiai S.Neries eilėraštį padeklamavo vyresnės kartos atstovas A.Žebelys.

Gražiai kolektyvinį šokį sušoko R.Mejeris su savo atžalomis, E.Cancingerytė su I.Poškaite, tačiau visus savo šokiu nustebino K.Matutytė (TNT šokių grupės narė). Ypatingai gražiai ir išraiškingai dainavo (įvairių jaunimo festivalių nugalėtoja) V.Vaičekauskaitė. Visi jie buvo apdovanoti prizais ir „sirgalių“ audringais plojimais.

Renginį filmavo pastovus įvairių renginių fotografas-operatorius mėgėjas Z.Prišmantas, kuriam bendruomenė yra labai dėkinga.

Kaimo bendruomenės žmonės, taip gausiai dalyvavę renginyje, pamatė, kiek daug neatskleistų talentų gyvena visai šalia, o bendruomenės valdyba pasirengusi padėti Dapkiškių kultūros namuose surengti V.Vaičekauskaitės, K.Matutytės ir kitų vaikų kūrybos vakarą.

Po gražių padėkos žodžių, apdovanojimų ir prizų buvo uždegtas Draugystės laužas, kurį rūpestingai ir nuoširdžiai paruošė Z.Jacikas ir A.Stasiulis. Skriejo aukštyn dangaus žibintai, o vaikai, pribėgę prie šventės organizatorių, vis klausinėjo, kada dar bus tokia šventė. „Bus, vaikai, bus! Ši šventė taps tradicine!”.

Būtų galima daug rašyti apie pasiruošimą šventei, įvairias rungtis ir jų nugalėtojus, tačiau norisi pasidžiaugti svarbiausiu dalyku – bendruomenės aktyvumu, komandinio darbo sėkme, organizuotumu ir pareigingumu, nes tik vieningai dirbant visems kartu galima atlikti svarbius ir reikalingus darbus bendruomenėje.

Ypatingai norisi padėkoti bendruomenės valdybos narėms: N.Petrauskienei, L.Cancingerinei, V.Matutienei, Z.Jacikui, E.Pumputienei, B.Giliuvienei, A.Stasiuliui už puikų komandinį darbą ir gražiai pravestą jaunimo fiestą „Sudie, gražuole vasara!“.

Bendruomenės vardu esu dėkinga ne tik šventės organizatoriams, bet ir remėjams, kurie prisidėjo pria sportinės įrangos paruošimo, prizų įsigijimo ir apdovanojimų. Tai UAB „Laukbaldis“ direktoriui M.Dumčiui, UAB „Taurameda“ direktoriui H.Bikneriui, treneriui – teisėjui Z.Žiūraičiui, Kredito Unijai, Tauragės kaimiškajai seniunijai, A.ir D.Stasiuliams, gėlininkams A.ir E.Jašiškiams, J.ir Z.Purkams, V.ir Z. Jacikams, V.Ravickienei, Z.Prišmantui, N.ir S.Petrauskams, V.Matutienei, L.ir E.Cancingeriams ir kitiems, prisidėjusiems prie Jaunimo fiestos „Sudie, gražuole vasara!“, skirtos Lietuvos vardo tūkstatmečio paminėjimui, rėmimo.

Labai gaila, kad labai gražios sporto šventės pabaigą sugadino to paties kaimo gyventojo chuliganiškas išpuolis. Tikėkimės, kad ateityje tokie dalykai nepasikartos ir visi saugiai jausis organizuojamuose renginiuose.

Pilaitės bendruomenės centro pirmininkė I.Vetrova.

Galerija