MOTINOS DIENA PILAITĖS BENDRUOMENĖJE
2011 m. gegužės 04 d.

,,Tau šiandien gieda angelai ir džiūgaudami laimės meldžia.Tau šypsosi visi žiedai ir švelnų aromatą skleidžia“ – tokiais žodžiais buvo pradėtas Pilaitės bendruomenės renginys, skirtas Motinos dienai paminėti. Ir iš tikrųjų, galime patvirtinti, kad tą popietę, balandžio paskutinįjį šeštadienį, grojo vėjas už langų, o debesys padangėj šoko – ne kam kitam, o mieliausiam žmogui šioje žemėje – mamai.

Dapkiškių kultūros namuose šurmuliuojantys vaikai nekantriai laukė, ruošėsi ir paskutinius akcentus dėliojo likus vos keletai valandėlių, kai į šventę turėjo susirinkti jų mamytės, močiutės, kaimynės ir visi kiti, neabejingi bendruomenės augimui, tobulėjimui ir norui turėti šviesesnį kaimą. Neramiai plakė vaikučių širdelės, o rankoje laikomas gėlės žiedas bei dar prieš keletą savo rankomis padaryta sagė (už kurias dėkojame Z. Andriuškevičienei) vis primindavo, kad mamos – mūsų, vaikų, gyvenimo gėlės, kurioms norime padėkoti už jų spinduliuojamą šviesą ir šilumą.

Tądien gražiausi, šilčiausi žodžiai skambėjo kiekvienai mamai, močiutei asmeniškai.

O renginio vedėjai ištarus padėkos žodžius brangiausiam žmogui, daugelio mamų akyse sužibo laimės ašaros ant skruosto. Jos tarsi patvirtino, kad čia viskas tikra, nuoširdu ir neįkainojama. Juk kiek nedaug tereikia, kad parodytume vienas kitam meilę, taptume geresni ir artimesni.

Ne vieną linksmai ir jautriai pažiūrėti į santykius tarp mamos ir vaikų privertė pažiūrėti trumpa scena apie motinos meilę, kur net nosies nuvalymas ,,nemokamas“.  Mamos skambėjo ne tik gražiausi vaikų žodžiai, bet ir dainos, kurias dovanojo Pilaitės bendruomenės moterų ansamblis (vadovė B. Giliuvienė).

Savo talento dovana pasidalino ir mamas nudžiugino didžiulis būrys Tarailių pagrindinės mokyklos moksleivių. Mergaičių atliekamos dainos šildė visų širdis ir teikė palaimą, o labiausiai sužavėjo jaunieji gitaristai, skambiomis melodijomis privertę kartu palinguoti ir šiltai paploti. Už visus šių vaikų gabumus ir talentus turėtume būti dėkingi mokytojams N. ir Rakevičiams, kurie nepaliauja savo muzikine aistra užkrėsti vaikų. O renginį vainikavo Tarailių pagrindinės mokyklos mokytojų kolektyvas, kuris iš visos širdies traukė pačias gražiausias dainas. Nuoširdžiai dėkojame visam Tarailių kolektyvui ir tikimės, kad ateityje bendradarbiausime ir tapsime šaunia komanda!

Tądien ne tik mamas sveikinome, bet ir Velykų laikotarpio papročius prisiminėme. Į salę įstraksėję keturi zuikučiai ir šventiškai pasipuošusi Velykų bobutė ( E. Pumputienė) visus supažindino su kiaušinių marginimo tradicijomis, mokė skaičiuočių ir žaidimų.

Pasibaigus koncertui, Pilaitės bendruomenės pirmininkė I. Vėtrova, padėkojo buvusiems kaimo bendruomenės tarybos nariams, kurie dirbo Dapkiškių labui ir prašė toliau likti kaimo šviesuliais, nešančiais viltį ir visuomet ištiesiančiais pagalbos ranką naujajai tarybai. Padėkos raštai bei atminimo dovanėlės buvo įteiktos daugiavaikei Altaravičių šeimai, gyvenančiai Trūkiškės kaime ir auginančiai septynis vaikus; Dapkiškių kaimo gyventojoms E. Nausiedienei, užauginusiai likimo nuskriaustus vaikus ir O. Mejerienei, padėjusiai nelaimės ištiktiems žmonėms.

Šventės baigiasi, o gyvenimas tęsiasi. Tad nesustokime dalintis viskuo, kuo turime: gerumu, meile, viltimi, šviesa ir šiluma. Būkime vienas kitam švyturiai, padedantys eiti gyvenimo keliu. To reikia tau ir man, kad galėtumėm džiaugtis savo tėviške ir Motinos meile! Ačiū visiems, kurie nelikote abejingi ir dalyvavote renginyje, visiems, kurie savo idėjomis, parama ar šiltu palaikymu padėjote įgyvendinti šventinius sumanymus!

Ernesta Stirbytė

 

Galerija