ONUTĖS LEBRIKAITĖS DARBŲ PARODA
2011 m. gegužės 06 d.

Balandžio 15d. 15val. Kunigiškių kultūros namuose vyko renginys skirtas Pasaulinei kultūros dienai paminėti. Šią dieną siekiama stiprinti visuomenės suvokimą, jog kultūra yra žmogaus dvasingumo raiška.

Ta proga bendruomenės gyventojams buvo pristatyta mūsų kaimelio gyventojos mokytojos Onutės Lebrikaitės darbų paroda. Prieš keletą metų Onutė dar būdama moksleive kaimo bendruomenei pristatė savo pirmąją eilėraščių knygelę. Sklandžiai išreikštos eiliuotos mintys rodė bręstančią menininkės sielą. Kaip ir reikėjo tikėtis ši Onutės paroda jau ne paprastų piešinėlių, o meno kūrinių pristatymas. Gana plati kūrinių tematika: gamta, jūra, portretai. Pristatyti darbai realistiški, suprantami visiems, tikrai buvo verti didesnio gyventojų dėmesio. Juk meno kūrinys suteikia namams šilumos, jaukumo ir gyvybės. Todėl didingi meno kūriniai nuo senovės puošė dvarininkų ir bajorų namus. Kuklesnį paveikslą bet kuriais laikais rasime ne tik miestiečio namuose, bet ir kuklioje atokaus kaimelio gryčioje.

Bendruomenės moterų darbščiųjų rankų būrelio darbai atliekami su meile ir kantrybe taip pat prilygsta meno kūrinėliams, todėl buvo eksponuojami toje pačioje parodoje. Apsilankę renginyje galėjo ir pasimokyti rankdarbių atlikimo meno. Manau kad šis renginys padėjo kiekvienam parodą aplankiusiam suprasti, kad tikroji kultūra yra ir dvasinės darnos puoselėtoja.

Jonas Dikšaitis

 

Galerija