MOKYMAI BATAKIUOSE
2011 m. gegužės 31 d.

Tauragės raj. savivaldybės viešosios bibliotekos Batakių filiale nuo praėjusių metų pabaigos, (spalio, lapkričio mėn.) vyko kompiuterinio raštingumo kursai. Bibliotekininkė vykdė ir šiais metais vykdo KTU projekto ,,Kompiuterinis raštingumas bendruomenėms - geresnės gyvenimo kokybės garantas" mokymus. Į Batakių miestelio nedidukę biblioteką skuba įvairaus amžiaus žmonės ir mokosi kaip naudotis kompiuterio programomis, ieško internete reikiamos informacijos, sužino kaip tą informaciją parsisiųsti, išsaugoti, gauna žinių apie saugų internetą.

Bibliotekininkė pora grupių ( aštuonis žmones) supažindino ir mokė Langas į ateitį vykdomus kursus ,, Lietuvos e. piliečiui - paslaugos internete". Šiuose kursuose gyventojai galėjo išmokti kaip reikia deklaruoti savo pajamas, kaip galima pasinaudoti internetu planuojant savo laisvalaikį ar keliones, kaip interneto pagalba užsiregistruoti pas gydytoją ir kt.

Vieni ir kiti kursai labai naudingi gyventojams, jie išlaikę testus gavo labai gerus, gražius ir naudingus pažymėjimus, kurie gali būti naudingi įsidarbinant.

Žmonės dalyvavę kursuose labai džiaugėsi, kad nemokamai gavo daug žinių, praleido naudingai laiką, dalyvavo viktorinoje „Deklaruok pajamas patogiau“ trys kurso dalyviai buvo atrinkti į laimėtojų sąrašą, tai Romualdas Liekis, Danutė Jurevičiūtė, Zita Randienė, ,,Langas į ateitį‘‘ komanda visiems atsiuntė dovanėles- puikias USB atmintines.

Laisvutė Pavalkienė, Batakių miestelio bibliotekininkė

Galerija