SEMINARŲ CIKLAS
2009 m. lapkričio 09 d.

 image001.gif  
image0011.gif

image00111.gif

2009 m. Asociacija „ Tauragės rajono vietos veiklos grupė" kartu su partneriu Viešąja įstaiga „Užsienio kalbų mokymo centras" įgyvendinti  projektą  „Asociacijos Tauragės rajono VVG narių institucinių gebėjimų stiprinimas". Projekto įgyvendinimo sutarties Nr.2004-LT0008-NVO-1EEE/NOR-02-073

Numatyta surengti dešimt seminarų. aktualiausiais  nūdienos  klausimais. Vieni iš jų  supažindino su verslo bei sutarčių teise, nagrinėjo privataus verslo steigimo problemas ir iššūkius, įstatymus, reglamentuojančius šią veiklą, dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisykles. Elektroninės sklaidos seminaras vyko Kauno kolegijos Tauragės skyriaus patalpose. Dalyviai susipažino su teksto dokumentų tvarkymo programa MS Word 2007, spausdinamų sklaidos priemonių maketavimo MS Publisher 2007 bei vaizdo apdorojimo Adobe Photoshop programų galimybėmis. Konfliktų sprendimo bei streso įveikimo seminarų tikslas buvo suteikti žinių apie pozityvų mąstymą siekiant užsibrėžto tikslo, susipažinti su streso įveikimo būdais, išmokti spręsti ginčus.

Kaip organizuoti naudingą pokalbį, pasigilinti į savo charakterio ypatumus klausytojai  mokėsi seminare apie efektyvų bendravimą bei asmenybės ypatumus.  Lektorė pateikė įdomios informacijos apie asmenybės tipus ir veiklos sferos tarpusavio priklausomybę, temperamento ir charakterio ryšį. Klausytojams buvo duota keletas testų, į kuriuos visi noriai atsakinėjo. Tikėtina, kad gauta informacija padės išvystyti dalyvių esminius bendravimo įgūdžius  pasitarnaus ieškant darbo pagal gebėjimus.

Seminarus vedę lektoriai įvairių sričių  aukštos kvalifikacijos specialistai. Visi jie buvo ne tik  labai dalykiški, bet  ir nestokojantys gero humoro.

Kiekvienas lektorius seminarą vedė pagal savo individualią sistemą. Užsiėmimų  diena buvo skirstoma į keturias paskaitas po pusantros valandos. Jų metu žmonės ne tik klausė pranešimų, bet ir dalyvavo diskusijose, pristatinėjo darbo grupėse atliktas užduotis. Ypač nuotaikingai visi dalyvaudavo sumanumo ir vikrumo reikalaujančiuose žaidimuose. Dažnai paskaitos metu įsisiūbavusios diskusijos tęsdavosi netgi kavos pertraukėlių metu.

Kiekvieno seminaro metu klausytojams išdalinama metodinė medžiaga, kurią galės naudotis tolimesnėje savarankiškoje veikloje. Be to, po kiekvieno seminaro dalyviams buvo įteikiami  pažymėjimai.

Šių metų rugsėjo mėnesį prasidėjo projekte numatyti anglų ir vokiečių kalbų kursai, kurie susilaukė ypatingai didelio dalyvių skaičiaus. Kursų trukmė – 80 akademinių valandų. Šiuos kursus veda dėstytojai iš Tauragės, anglų kalbos – Danguolė Petkienė, Renata Jankauskienė bei Orestas Valančius, vokiečių kalbos – Rimutė Bandzinienė. 

Projektas „Asociacijos Tauragės rajono VVG narių institucinių gebėjimų stiprinimas" susilaukia gerų atsiliepimų, nes  puikiai tenkina bendruomenės narių bei partnerių poreikį nuolat tobulėti ir mokytis visą gyvenimą.

Parengė Juozas Čepulis

Galerija