DACIJONINĖS
2011 m. birželio 27 d.

Jau treti metai Dacijonų kaimo bendruomenėje buvo minima Joninių šventė „Daci Joninės“. Dacijonų kaimo bendruomenės pirmininkė Andžela Jakienė ir tarybos narė Vida Januševičienė padedamos aktyvių bendruomenės narių suruošė puikią, kupiną tradicijų ir linksmybių šventę.

Jau nuo pat birželio 23 dienos ryto bendruomenės tarybos narės Regina Jurgilienė, Vida Januševičienė, Loreta Karenauskienė, Andželika Mickūnienė, Danutė Kerinienė, padedamos Tauragės seniūnijos darbuotojo Arvydo Karvelio suruošė ir gražiai papuošė šventės vietą. Šventei pastatyti ir ąžuolo lapais papuošti vartai, įrengtas laimės šulinys, žolynų turgavietė, būrimo ir magijos salonas, paruošta vieta vainikėlių pynimui, sukrautas laužas ir kt.

Susirinkę kiemelyje visi drauge atšventėme šią šventę. Šventės metu buvo apdovanoti visi čia gyvenantys ir dirbantys Jonai, Janinos, Rasos ir Ivanas.

Neužmirštos ir Joninių tradicijos: gražiausio vainiko pynimo konkursas, Joninių laužas, paparčio žiedo paieška, prisiminti Joninių burtai ir magija, skaniausio sūrio ragavimas ir geriausios šeimininkės (O. Butkienės) apdovanojimas. Šventės dalyviai aktyviai dalyvavo įvairiuose žaidimuose ir atrakcijose. Labiausiai įsiminė virvės traukimas. Kas stipriausi panoro išsiaiškinti Grineidžių ir Dacijonų kaimų vyrai.... O vakare, degant Joninių laužui ir skambant gyvai muzikai, prasidėję šokiai tęsėsi iki paryčių...

Pirmininkė Andžela Jakienė

 

Galerija