JONINIŲ ŠVENTĖ PILAITĖS BENDRUOMENĖJE
2011 m. birželio 27 d.

Vėlų ketvirtadienio vakarą, kai visoje Lietuvoje degė laužai ir kvietė į trumpiausią metų naktį, Pilaitės bendruomenės nariai ir visi kaimo gyventojai rinkosi kartu atšvęsti šios tradicinės šventės. Kol vienas paskui kitą traukė kaimynai, draugai ir kaimo Jonai, kol žmonių būrelis prie bendruomenės namų vis gausėjo, belaukiantys galėjo pabendrauti ir pasidžiaugti įspūdingu saulėlydžiu.

Vakaro vedėjos ,,Marčios“ linksmai ir žaismingai pasveikino susirinkusius šventės dalyvius, supažindino su Joninių tradicijomis, o svarbiausia – šventino Jonus. Tądien šiuo vardu besididžiuojantys žmonės buvo papuošti šiaudinėmis skrybėlėmis ir Pilaitės bendruomenės žmonių akivaizdoje prisiekė trumpiausią metų naktį šokdinti visas ponias ir paneles. Šios priesaikos žodžius šauniausiai įvykdė J. Altaravičius, kuris pašokdino tiek jaunas, tiek vyresnias ponias ir buvo pripažintas geriausiu vakaro šokėju.

Šventės organizatoriai džiaugėsi, jog į renginį atvyko daug jaunimo, kuris šoko, išdykavo ir neliko abejingi Joninių tradicijoms, šokinėjo per laužą, pynė vainikus. Tikimės, kad Pilaitės jaunų žmonių parama ir įsijungimas į bendruomenės veiklą bus jaučiamas ir kituose renginiuose. Juk kartu mes galim daugiau!

Tą vakarą nepamiršome ir pagrindinės šventės tradicijos bei akcento – paparčio žiedo ieškojmo. Bendruomenės parke paslėptą stebuklingąjį žiedelį, atveriantį visas paslaptis, rado vieni iš jauniausių šventės dalyvių.

Sutemus suliepsnojo Joninių laužas, dar skambiau aidėjo muzijos garsai, šokio sūkury sukosi poros ir išdykavo vaikai.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo, prie jos kūrimo ir gražaus įgyvendinimo. Juk norime, kad Joninių akimirkos mūsų atmintyje išliktų gražios ir jaukios! Tad tariame ,,ačiū“ K. Giliui, kuris paruošė laužą, bei kiekvienam atėjusiam į šventę ir atnešusiam dalelę savo geros nuotaikos. Sakome ,,iki pasimatymo“ kituose renginiuose, susitikimuose ir linksmuose pasibuvimuose!

Parengė: E. Stirbytė ir A. Stirbienė

 

Galerija