JONINĖS BUVO LINKSMOS
2011 m. birželio 29 d.

Tegul pačią trumpiausią ir linksmiausią naktį paparčiai pražįsta stebuklingais žiedais, ko geriausios sėkmės, tvirčiausios sveikatos, ko didžiausios laimės Jonams ir Janinoms linkėjo bendruomenės pirmininkas Remigijus Paulauskas.

Birželio 24 d. vakarą Šakviečio kaimo pradinės mokyklos kiemelyje vyko jau tradicija tampanti Joninių šventė, kuri buvo linksmai, triukšmingai atšvęsta. Šventės dalyvius tradiciškai prie šventiškai papuoštų vartų pasitiko mergaitės, kurios siūlė nusiprausti stebuklingu Joninių nakties vandeniu. Taip pat svečiai buvo vaišinami  Janinos žolelių užpiltine, kuris mūsų kaime jau tapo tradicija kaip ir Šv. Jono ugnelė, kuri vėl dalinama šventės dalyviams. O kad atskirtumėme Jonus ir Janinas šventės pradžioje varduvininkams buvo įteikti simboliniai žibintai, uždėti ąžuolų vainikai, kurie yra kaip sveikatos stiprybės simbolis.

Kokios Joninės be linksmybių, taigi turėjome įvairių žaidimų: stipriausias rankų lenkime išrinktas J. Gofmanas, kaladės metime į tolį nepralenkiamas buvo K. Puodžiuvelis, geriausia meškeriotoja išrinkta B. Puodžiuvelienė, bėgime su maišais greičiausi buvo vaikai.

O po sunkių rungčių prasidėjo linksmybės. Mus linksmino ir geros nuotaikos linkėjo Lomių muzikantai: O. J. J. Jakai, A. Ramanauskas. Šiais metais mūsų šventę vainikavo jaunimo „Fakyrų grupė“, kurie nuostabiai mus džiugino pasirodymu su ugnimi ir uždegė didžiulį Joninių laužą. Vieni šoko aplink laužą, kiti ieškojo paparčio žiedo. Taigi šventė tęsėsi iki paryčių.

Šventės organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo ir jos įgyvendinimo.

Bendruomenės narės: L. Paulauskienė ir A. Pukelienė

 

Galerija