SARTININKŲ KAIMO ŠVENTĖ
2011 m. liepos 12 d.

Liepos 3 dieną Sartininkų bendruomenės kiemelyje įvyko tradicinė kaimo šventė "Aplankyk ir tu". Šventė sutampa su Šv. M. Marijos aplankymo atlaidais, tad pirmiausia visi rinkosi Šv. Jurgio bažnyčioje, kur mišias laikė parapijos klebonas V. Šiaudvytis. Sulaukėme ir brangaus svečio - buvusio klebono Juozuko. Po Šv. Mišių visi nuskubėjo į bendruomenės kiemelį, kur jau skambėjo muzika, katile ant laužo virė "draugystės" sriuba. Renginio organizatoriai pasitiko svečius, kaimynus, draugus ir kvietė sėstis prie šventiškai papuoštų stalų.

14 val. renginio vedėja Sonata paskelbė šventės pradžią. Pirmiausia buvo padėkota visiems "kaltininkams", be kurių paramos ši šventė nebūtų įvykusi. Projektą "Aplankymo atlaidų šventė Sartininkuose" Tauragės raj. sav. kultūrinių renginių programai parašė "Sartupiečio" valdybos narė Dijana Pudžiuvelienė. Šventei buvo skirta 500 Lt. Niekaip būtume neišsivertę be Žygaičių seniūno Vytauto Juškos pagalbos. O labiausiai prie šventės prisidėjo visos bendruomenės nariai. Patys aktyviausi, benduomeniškiausi buvo apdovanoti padėkos raštais.

Smagu buvo matyti vis didėjantį būrį žmonių. Į šventę sugužėjo ne tik aplinkinių kaimelių gyventojai, bet ir ankščiau Sartininkuose dirbę ar gyvenę žmonės, pas tėvus sugrįžę vaikai su anūkais. Koncertinę šventės dalį pradėjo svečiai iš Lauksargių - kaimo kapela "Gilanda". Vėliau visus linksmino muzikantai iš suvalkijos – grupė "Plius vienas" bei jungtinė Sartininkų - Žygaičių kaimo kapela. Didelio susidomėjimo sulaukė stendas su gražiausiai tvarkomų sodybų nuotraukomis. Visi žiūrėjo ir grožėjosi kokie išmoningi mūsų kraštiečiai, kiek daug išpuoselėtų , gražiai tvarkomų sodybų. Svyrančių palergonijų vazonas- toks apdovanojimas iš seniūno rankų nukeliavo 10-čiai gražiausiai tvarkomų sodybų šeimininkams. Saulei leidžiantis prasidėjo jaunimo diskoteka ir šventė tesėsi iki vidurnakčio. Nieko nėra gražiau už laimingą , besišypsantį žmogų. O tokių šventės metu buvo labai daug! Atitrūkę nuo darbų žmonės linksminosi iš širdies. Taigi , kaimo bendruomenė "Sartupietis" įvykdė sau iškeltą uždavinį.

Valdybos pirmininkė Sigita Musvydienė

 

Galerija