VASARA LOMIŠKIAMS - NE TIK ATOSTOGŲ METAS
2011 m. liepos 26 d.

Visi laukiame vasaros, nes svajojame apie gamtos žeriamus malonumus, atostogas. Tačiau kaimo žmogus šiltuoju metu nelabai turi kada atsikvėpti nuo darbų. O ši vasara ypatinga, drėgna. Šalia ruošiamo pašaro gyvuliams, daržų priežiūros nuolat reikia pjauti smarkiai želiančią žolę apie namus, visuomeninės paskirties objektus.

Lomių kaimo bendruomenės nuolatinis vasaros rūpestis – būsimojo parko priežiūra gyvenvietės centre ties bendruomenės namais ir muziejum. 1 hektaro plotas, nuolat laistomas šilto lietučio, kyla kaip ant mielių, gražiai žaliuoja.

Už bendruomenės žmonių suaukotas lėšas perkamas kuras ir turima žoliapjove plotas šienaujamas. Šį darbą šiemet atlieka bendruomenės narys Vidas Kasputis. Žolė nuolat kruopščiai pjaunama ir apie kultūros namus. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet seniūnaičio Algimanto Ramanausko vadovaujami gyvenvietės tvarką pagal galimybes prižiūri iš Darbo biržos gaunantys pašalpas Lomiuose gyvenantys žmonės.

Lomiuose prie daugiabučių bei individualių sodybų žydi gėlės, daug kur įrengtos poilsio zonos. Žmonės nebėra abejingi grožiui.

Vasara – ne vien atostogų, linksmų renginių ar išvykų metas. Vasara – sunkaus darbo, priežiūros darbų metas.

Elena Bazinienė

 

Galerija