PILAITĖS BENDRUOMENĖS JŪROS ŠVENTĘ NUSPALVINO PIRATŲ ŠĖLIOJIMAS
2011 m. liepos 26 d.

Vasara – metų laikas, kad galime mėgautis saulutės spindulėliais, džiaugtis nuostabiu šiltu oru, o svarbiausia, pasilepinti vandens teikiamais malonumais. Tauragės miestas ir jo žmonės užklupus vasaros karščiams atsigaivinti skuba prie upės Jūros. Daugelis turėtume būti dėkingi, kad gyvename tokioje vietoje, kur viena iš pagrindinių traukos ir susibūrimo vietų yra būtent upė ir jos krantinės.

Tad vieną saulėtą dieną Pilaitės bendruomenės nariai pakvietė visus Dapkiškių kaimo žmones pasidžiaugti vasara, saulės kaitra ir vandens gaiva prie upės Jūros Vitkaičių kaime, kur atsiveria gražiausi gamtos peizažai ir įdomiausi statūs Jūros krantai.

Į K. Gerdauskienės valdas, netoli upės, skubėjo ne tik Pilaitės bendruomenės nariai, bet atskriejo ir šaunusis piratų būrys (grupė ,,marčios“). Renginio vedėjai piratai užgrobė Pilaitės bendruomenės jūreivių laivą ir įvairių užduočių, linksmybių ir atrakcijų pagalba bandė jūreivius paversti piratais. Linksmieji piratai ne tik šėliojo, įsakinėjo, šoko ir dainavo, bet ir Pilaitės gatvių kapitonams skyrė lemtingąsias užduotis – nupiešti savo vėliavą ir pristatyti savo gatvę.

Renginio vedėjai - Piratai džiaugėsi, kad nuo šiol dauguma Dapkiškių kaimo gatvių turės savo kapitonus ir vadovus. Tačiau piratai nenorėjo pasiduoti šauniesiems Pilaitės bendruomenės jūreiviams, tad išspręsti ginčą tarp jūreivių bei piratų buvo iškviesta Jūrų deivė. Daugelis liko sužavėti, kai iš upės žengė jūrų valdovė, o svarbiausia - ji įsakė gyventi draugiškai.

Renginio vedėjams piratams iškeliavus taikiai į tolimesnius vandenynus, Pilaitės bendruomenės nariai pasiliko toliau ieškoti paslėpto lobio, linksmai šokti, dainuoti ir žvejoti.

Vėliau visi kartu ragavome ant laužo paruošto tadžikiško plovo, kurį paruošė R. Bakaitis. Nuoširdžiai dėkojame jam. O taip pat Z. Andriuškevičienei už įsteigtus prizus žvejams, B. Giliuvienei už produktus plovui bei visiems, kurie atvyko į Jūros šventę! Nors renginyje dalyvių nebuvo ypatingai daug, tačiau organizatoriai pilni entuziazmo ir optimizmo kuria ateities planus ir tikisi, kad sekantį kartą Pilaitės bendruomenės nariai bus aktyvesni – juk gera būti drauge. Tad mokykimės bendruomeniškumo!

Ernesta Stirbytė

 

Galerija