KRAŠTIETIS PAŽADĖJO Į LOMIUS DAR NE KARTĄ SUGRĮŽTI...
2011 m. rugpjūčio 16 d.

Ilgojo savaitgalio sekmadienio popietę lomiškiai bei atvykę kraštiečiai rinkosi į tradicinį renginį – bendruomenės septynerių metukų gimtadienio šventę. Bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė sveikindama linkėjo visiems sveikatos, susiklausymo, tolerancijos, pakantumo vienas kitam, aptarė nuveiktus darbus, kalbėjo apie žmonių bendruomeniškumą, susitelkimą bendriems kaimo rūpesčiams.

Kaip pranešime buvo pažymėta, per septynerius veiklos metus bendruomenė įgyvendino 16 finansuojamų projektų, trys iš jų buvo europiniai.

Nesinorėjo šventinę dieną kalbėti apie problemas, todėl pranešėja stengėsi prisiminti malonius dalykus. Buvo padėkota visiems lomiškiams ir kraštiečiams, skyrusiems 2 procentus nuo pajamų mokesčio bendruomenės reikmėms, dėkojo tiems, kas prisideda nario mokesčio aukomis. Čia pat buvo paaiškinta, kad bendruomenės nariai mokėdami nario mokestį, prisideda prie būsimojo parko priežiūros. O ji šiais metais gana nelengva. Šilta, palyja lietutis ir žolė auga kaip ant mielių. Per mėnesį tris kartus tenka Vidui Kapučiui nupjauti 1 ha plotą, o tam reikalingas kuras. Ypač daug pastangų įdeda seniūnaitis Algimantas Ramanauskas. Savo transportu jis veža iš degalinių kurą, kuris ir perkamas iš žmonių sudėtų pinigėlių.

Lomių bendruomenė dėkinga rajono savivaldybei, kuri palengvino bendruomenės naštą – būsimą bendruomenės namų renovaciją perėmė ant savo tvirtų pečių kartu su dalies rajono bendruomenių pastatų pertvarkymu. Kitais metais Lomiuose bus vykdomi dideli statybos darbai - bus tvarkomas antrasis bendruomenės namų aukštas, bus įrengtos palėpės su stoglangiais. Tuo pačiu bus tvarkomas parkas, aplinka, šiltinamas visas pastatas, pertvarkoma šildymo sistema. Visi darbai kainuos pusę milijono litų. Bendruomenė, susidarius ypatingoms situacijoms, bus kviečiama patalkininkauti.

Pirmininkė dėkojo bendruomenės aktyvui perskaitydama gana ilgą sąrašą žmonių, kurie neabejingi bendruomeniškumui. Žodinė padėka buvo išreikšta  savivaldybės kaimo reikalų skyriaus vedėjai lomiškei Ramutei Noreikienei už patarimus, seniūnaičiui Algimantui Ramanauskui, jaunoms šeimoms Lolitai ir Remigijui Užkurams, Valerijai ir Giedriui Valuntams, kultūros darbuotojoms Nijolei Norvaišienei ir Ramunei Kinderienei,bibliotekininkei Elena Liutvinienei, felčerei Julijai Šveikauskienei bei Juozui Šveikauskui, Jono ir Virginijos Valinčių bei jaunųjų Vaidoto ir Sandros Valinčių šeimoms, Virginijai ir Romui Jurgaičiams, Angelei ir Juozui Jurkauskams, Julijai Popendikienei, Aloyzui Kazlauskui, Vidui Kaspučiui – visiems, kurie neabejingi savo kaimui.

Bendruomenės gimimo dienos renginyje buvo pristatytas  ir neseniai sutartimi įteisintas saugios kaimynystės projektas, paaiškinti jo tikslai ir uždaviniai, prie bendruomenės namų sienos prieš pat renginį buvo prikaltas reklaminis stendas apie saugią kaimynystę.

Baigdama pasisakymą, pirmininkė  Elena Bazinienė kvietė lomiškius aktyviau įsijungti į bendruomenės veiklą. Eilinį kartą priminė, kad bendruomenės valdybos posėdžiai vyksta kiekvieno mėnesio pirmojo trečiadienio 18 val. bendruomenės kultūros namų salėje. Čia visi laukiami su idėjomis, pasiūlymais bendrai veiklai.

Po oficialiosios dalies lomiškiams nuotaikingą humoro ir iliuzijos programą „O metai bėga...“ surengė šalyje žinomas žurnalistas ir artistas, gimęs Lomių krašte, Vėžalaukio kaime, Alvidas Jancevičius. Įdomus koncertas truko net dvi valandas, tačiau niekam nepailgo klausytis humoristinių pasakojimų, matyti cirko triukų.

Po nuotaikingo pasirodymo lomiškiai nuoširdžiai dėkojo kraštiečiui už surengtą šventinę popietę, svečiui įteikdami šiais metais išleistą atvirukų rinkinį „ Laiko nugludinti Lomiai“. Kraštietis buvo apdovanotas Valerijos Valuntienės ir Dalios Ramanauskienės darželiuose išaugintomis spalvingomis gladiolėmis. Seniūnaitis Algimantas svečiui atbogino visą maišą savo sode sunokusių obuolių. Kaimo poetė Irena Tamošaitienė svečiui įteikė savo kūrybos knygas, kuriose rašoma apie gerb. Alvido Jancevičiaus ir jo tėvų bei senelių gimtąjį Vėžalaukio kaimą.

Kraštietis, sujaudintas lomiškių nuoširdumo, dėmesio ir gardaus kugelio, dėkojo ir pažadėjo į Lomius dar ne kartą sugrįžti.

Bendruomenės valdybos informacija

 

Galerija