ŠIAULIŲ VVG VIEŠNAGĖ TAURAGĖS RAJONE
2011 m. rugpjūčio 22 d.

Rugpjūčio 19 d. Tauragės vietos veiklos grupę (VVG) aplankė svečiai iš Šiaulių rajono VVG. Šio vizito tikslas buvo pasidalinti patirtimi, įgyvendinant vietos plėtros strategiją. Šiauliškiai buvo pakviesti į Norkaičių kaimo bendruomenę „Galmena“, kur vykdomas vienas iš vietos projektų - pastato, skirto Norkaičių kaimo bendruomenės reikmėms, remontas. Tauragės rajono VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė pristatė VVG veiklą, šiuo metu įgyvendinamus vietos projektus, kalbėjo apie kai kuriuos sunkumus, kylančius pareiškėjams dėl kompetencijų stokos, įgyvendinant projektus, pasidalino ateities planais.

Pirmininkė pasidžiaugė puikia VVG partneryste su rajono valdžia ir savivaldybės administracija, jos supratimu ir palaikymu, konstruktyvia diskusija įvairiais klausimais. Valdybos narys ir Mažonų seniūnas Jonas Samoška supažindino svečius su savo seniūnijos bendruomenių veikla, įgyvendinamais projektais, pabrėžė, kad tik sutarimas, partnerystė ir  bendras darbas gali duoti puikių rezultatų.

Šiaulių rajono VVG pirmininkas Povilas Zaveckas pristatė savo rajono VVG veiklą, trumpai papasakojo apie jų vykdomus projektus, išsakė savo pastebėjimus apie projektų įgyvendinimą. Jis pabrėžė, kad bendruomeninėms organizacijoms per sunku įgyvendinti investicinius projektus be konsultantų bei apgailestavo, kad kai kurie konsultantai tinkamai neatlieka jiems patikėtų darbų ir dėl to su jais vyksta aštrios diskusijos.

Vizitui baigiantis buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Tauragės ir Šiaulių rajonų VVG, kurioje numatyta keistis LEADER metodo įgyvendinimo patirtimi, dalyvauti viena kitos renginiuose, bendradarbiauti, vykdyti bendrus projektus.

Tauragės r. VVG informacija

 

Galerija