10-OJI TRADICINĖ SPORTO ŠVENTĖ MAŽONUOSE
2011 m. rugpjūčio 23 d.

Jau dešimtą kartą Mažonuose surengta vasaros sporto šventė. Ši graži sporto šventės tradicija, kurios iniciatorė Mažonų kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė puoselėjama nuo 2001 metų. Susikūrus Mažonuose kaimo bendruomenei ši šventė rengiama bendromis jėgomis, joje dalyvauja vis daugiau komandų iš kitų bendruomenių. Prie šventės organizavimo visada noriai prisideda Mažonų bibliotekininkė Klema Fetingienė. Šventės tikslai - suburti kaimo žmones pabūti kartu, pabendrauti, skatinti jaunąją kartą turiningai praleisti laiką, sveikai pajudėti, pasisemti gerų emocijų. Renginio metu jaunimas turi galimybių susidraugauti ne tik futbolo aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Nors šventė buvo organizuojama šeštadienį, tačiau visą dieną pliaupus lietui, teko perkelti į sekmadienį. Startą šventei davė Mažonų kaimo bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė. Ji palinkėjo žaidėjams garbingos kovos. Pasveikinti šventės dalyvių atvyko Tauragės savivaldybės mero pavaduotojas Silverijus Statkus, jis dar kartą padėkojo Mažonų seniūnijos futbolo komandai, kuri rugpjūčio 14 dieną Šilalėje vykusioje Žemaitijos rajonų seniūnijų spartakiadoje antrame etape iškovojo 1-ąją vietą, bei palinkėjo pasiekti dar daug pergalių. Birutė Kaminskienė džiaugėsi, kad per dešimt metų daug kas pasikeitė, tačiau ją džiugina tai, kad žaidžiančių vaikų ir jaunimo skaičius tik išaugo.

Iš po lietaus futbolo aikštyne visur telkšančios balos neišgąsdino dalyvių, kurie didesnes balas “nusausinę” kibirais, vidurdienį pradėjo tradicinį futbolo turnyrą. Tikrieji futbolo entuziastai: Papušynės k. „Medelyno“, Tauragės “Senjorų” bei “Mažonų ryto”komandų žaidėjai kovojo negailėdami jėgų. Talentingas Mažonų jaunimas džiugino žiūrovus puikiu žaidimu. Pakankamai brandų žaidimą pademonstravo Tauragės veteranai, parodydami, kad, nepaisant amžiaus skirtumo, sugeba apžaisti ir daug jaunesnius varžovus. Emociškai užsivedę buvo ir jaunieji futbolininkai iš Papušynės. Tačiau ir šį kartą mažoniškiai buvo pirmi, antri liko Tauragės “Senjorų” komanda, trečioji vieta atiteko Papušynės kaimo jaunimui.

Į futbolo stadioną susirinko daug puikiai nusiteikusių mažoniškių. Šį kartą mažieji sportininkai atėjo kartu su savo seneliais, močiutėmis, mamytėmis ir tėveliais. Jie kartu jėgas išbandė kvadrato, baudų metimo į krepšį, smiginio, lanko sukimo varžybose. Vaikų tarpe baudas geriausiai mėtė Jonas Meilė, paauglių- Martynas Pučinskis, kuris berniukų tarpe daugiausia taškų surinko ir smiginio mėtymo rungtyje. Mergaičių tarpe taikliausia buvo Rugilė Tolvaišaitė, lanką ilgiausiai suko Aleksandra Popova. Daug emocijų sukėlė kvadrato varžybos, kurios parodė, kad amžius sportui ne riba, nes aikštelėje savo atžaloms nė kiek nenusileido suaugusieji.

Sporto šventės komandinių ir individualių sporto varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais bei diplomais, o futbolo turnyro dalyvius apdovanojo pats Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentas Sigitas Jukna,  Jis kiekvienai komandai įteikė po taurę ir kamuolį, o geriausi kiekvienos komandos žaidėjai pasipuošė Lietuvos sirgalių kepuraitėmis.

Šventei organizuoti panaudota dalis sveikatingumo projekto ,,Gyvenkime sveikai ir prasmingai” lėšų. Iš šių lėšų įsigyta sportinio inventoriaus, prizų, šventės dalyviai pavaišinti sveiku kaimišku maistu.

 

Galerija