PILAITĖS BENDRUOMENĖ ATSISVEIKINO SU VASARA
2011 m. rugpjūčio 31 d.

Kam lauktai, o kam ne, visgi atskubėjo paskutinysis vasaros savaitgalis. Dar žingsnis ir rugsėjis. Kam mokykla, kam universitetas, o kam tiesiog pasibaigia vasaros darbymetis. Tad paskutinįjį vasaros savaitgalį Pilaitės kaimo bendruomenė pakvietė į renginį ,,Sudie, gražuole vasara“, kad sugebėtume pasilikę tik šiltus ir gražius prisiminimus žengti į naują sezoną. Šventės organizatoriams norėjosi, jog „iki pasimatymo, vasara“ Pilaitės bendruomenėje nuskambėtų su džiaugsmu.

Susirinkusius kaimo gyventojus bei svečius pirmiausia pasveikino bendruomenės pirmininkė I. Vėtrova, kuri linkėjo žengti tikrojo bendruomeniškumo link. O vėliau šventei vadovauti buvo patikėta renginių vedėjoms – grupei ,,marčios“. Į žaliąją pievelę linksmai atskubėjo mažoji blondinė, vėliau pasirodė ir jos mama bei močiutė. Tad visos trys moterys linksmai kalbėjosi, sveikino atvykusius svečius ir be galo džiaugėsi, kad turėjo galimybę pastovėti šalia Tauragės savivaldybės vicemero S. Statkaus, kuris sveikino Pilaitės bendruomenę susirinkus į tradicinę kaimo šventę.

Renginyje visiems dainavo ne tik žymūs daininkai, kuriuos įkūnijo grupės ,,marčios“ nariai, bet ir Taurų kultūros namų saviveiklininkai (vadovė D. Norgailienė) ir Žygaičių kaimo kapela (vadovas A. Šileris). O netikėtai į renginį oriai įžengęs Pilaitės sportinis Olimpas, uždegęs kovos dvasią, ir liepęs paimti savo jėgą ir stiprybę, visus pakvietė dalyvauti linksmosiose varžybose, kurioms vadovauti paskyrė Pilaitės bendruomenės tarybos narias – Nijolę ir Laimą. Tądien didysis Pilaitės sportinis Olimpas suteikė joms teisę tapti sporto ugnies nešėjomis. Džiugu, kad šios moterims padėjo ir seniūnaičio vyriška ranka. Tiek maži, tiek dideli su gera nuotaika ir kovinga dvasia troško įrodyti savo stiprybę – nė vienoje rungtyje netrūko norinčių dalyvauti. Be to, laimėjusiųjų laukė ir apdovanojimai.

Blondinių paraginta visa Pilaitės bendruomenė džiaugsminai šaukė ,,Sudie, gražuole vasara“, ir tuo metu į žaliąją pievelę įžengė pasipuošusi Vasara, kuri su šypsena atskubėjo ne tik atsisveikinti, bet ir pasveikinti. Tauragės kaimiškosios seniūnijos įsteigti prizai už pavyzdingai tvarkomas sodybas buvo įteikti V. ir J. Atminams, I. ir A. Valaičiams, A. ir V. Stirbiams, D. ir A. Stasiuliams, I. ir S. Vorobjovams bei Latožams.

Visą dieną šėlioję, sportavę ir dainavę Pilaitės bendruomenės nariai vakare toliau linkmai ir energingai dūko diskotekoje po atviru dangumi, kurią dovanojo S. Statkus.

Patikėkite, paskutinįjį vasaros savaitgaliai Dapkiškiuose ,,sudie, gražuole vasara“ nuskambėjo džiaugsmingai ir audringai. Tad dėkojame šventės organizatoriams, bendruomenės tarybai, Dapkiškių kultūrinių renginių organizatorei B. Giliuvienei bei rėmėjams H. Biknerio UAB ,,Taurameda“, M. Dumčiui – UAB ,,Laukbaldis“, Z. Gerulio įmonei ,,Jatkančių mėsinė“, I. ir S. Vorobjovams, I. ir S. Šetkams, B. ir P. Poškams, Ž. ir G. Šepučiams, Z. ir G. Andriuškevičiams bei visiems, kurie savo darbu, mintimis, idėjomis ir gera nuotaika prisidėjo prie to, kad atsisveikinimas su vasara būtų įsimintinas.

Tačiau visuomet atsiminkime, jog kiekvienas laikas gražus ir nepakartojamas – metų laikai keičiasi niekieno neatsiklausę ir kiekvienas jų savaip įdomus, savaip mielas… Kiekvienas mūsų tai priimame kaip sugebame, kaip suvokiame. Jei pavasario laukiame pasiilgę žalumos, tai ruduo – gamtos dailininkas – džiugina akis, pamėtėja neįtikėtiną pluoštą spalvų, kartais net neegzistuojančių mūsų sąmonėje… Nepastebėjote? Tad gražuolė vasaros pabaiga siūlo atidėti visus darbus į šalį ir pakviesti save į rudenį – į naują rudenišką bendruomenės šventę.

Ernesta Stirbytė
 
Galerija