PAGERBTI LOMIŲ BENDRUOMENĖS JUBILIATAI - DARBŠTUOLIAI
2011 m. rugsėjo 04 d.

Rugpjūtis – nuostabus besibaigiančios vasaros mėnuo. Šiais metais jis dar ypatingas ir tuo, kad du aktyvo nariai – seniūnaitis Algimantas Ramanauskas bei kultūrinės veiklos organizatorė Nijolė Norvaišienė pasitiko brandžius jubiliejus, kurių skaičius baigėsi nuliu... Šios dvi sukaktys ir sukvietė aktyvą į neeilinį posėdį – šventę. Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė ir mūsų  seniūnas Jonas Samoška.

Jubiliejinį renginį vedė bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė. Ji dėkojo jubiliatams už triūsą. Nijolė Norvaišienė – kultūros namų darbuotoja. Jos darbas gana sunkus, reikalaujantis didelio takto, kantrumo, nes tik nuo žmonių geranoriškumo ir sugebėjimo patraukti priklauso bendruomenės saviveiklinis gyvenimas. Nijolė šį darbą dirba ne vieną dešimtmetį. Suburti ir ilgus metus gyvuoja moterų , vaikų kolektyvai, kaimo kapela,  įvairių švenčių progomis rengiami koncertai, minėjimai. Jos dėka į kultūros namus koncertus atveža ir respublikoje gerai žinomi atlikėjai. Nijolė – didelis bendruomenės ramstis. Bendruomenės pirmininkė dėkojo jubiliatei , linkėjo sveikatos ir energijos darbe, nes netrukus prasidės naujas kultūrinės veiklos  sezonas.
Daug gerų padėkos žodžių buvo pasakyta jubiliatui  - seniūnaičiui Algimantui Ramanauskui.  Šią pareigą Algis atlieka neformaliai. Dažnai jį sutiksi gatvėje važiuojantį savo mašina ar minantį dviratį. Jam patikėta bendruomenės, seniūnaitijos ūkinė veikla. Darbo biržos žmonių įdarbinimas vietoje – pagrindinis Algimanto rūpestis. O kur dar bendruomenės parko , kelių priežiūra ir kt.
Bendruomenės aktyvas jubiliatams įteikė kuklius puodelius, kad iš jų rytais gerdami arbatą, vis prisimintų ne tik vykusią šventę, bet ir bendruomenės  veiklą.Buvo įteikti įrėminti jubiliatų portretai, „pagauti“bendruomenės  renginiuose.
Skambėjo darni Ilgiausių metų, buvo iššautas ir šampanas.
Antoje šventės dalyje jubiliatams buvo pateikta staigmena – suorganizuota atestacija, kurioje buvo patikrinti jubiliatų gebėjimai tolesnei veiklai. Seniūnaitis  turėjo parodyti savo sugebėjimus šokinėdamas per šokdynę, Nijolė turėjo  atskleisti  šokėjos gabumus pasirinkdama partnerį iš salės, reikėjo atsakyti į šmaikščius klausimus, padainuoti, pagriežti bandonija ir kt. Atestacinė komisija  ir visi stebėtojai priėmė vieningą išvadą - jubiliatai gali ir toliau eiti pareigas iki kito apvalaus jubiliejaus.
Šventės kaltininkams gražius žodžius išsakė, bendruomenės žmonės, kaimynai, bendradarbiai.
Užbaigdama oficialiąją dalį, vedančioji kreipėsi: „Brangieji, palikdami praeityje išgyventų metų skaičių, ir toliau išlikite tokie paprasti ir nuoširdūs, darbštūs ir pareigingi. Tegul Jūsų širdyse pasilieka gražūs ir taurūs nugyvento gyvenimo įspūdžiai.
Jubiliatai, pagerbti gražaus padėkos žodžiu, įvertinti, buvo laimingi, dėkojo už surengtą šventę ir pasižadėjo toliau dirbti bendruomenės labui.

Bendruomenės valdybos informacija

 

Galerija