KONFERENCIJA GIMNAZIJOJE
2011 m. rugsėjo 28 d.

Rugsėjo 17-18 d. šeštadienį ir sekmadienį vyko Žygaičių kaimo bendruomenės „Žygava“ konferencija „Tauragės rajono bendruomenių patirtis siekiant darnios kaimo plėtros“ finansuojamą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemones “Techninė pagalba“ –veiklos sritį „Nacionalinis kaimo tinklas“. Konferencijoje dalyvavo Tauragės raj. Aukštupių kaimo bendruomenė „Aukštadabrupis“, Sartininkų kaimo bendruomenė „Sartupietis, Kęsčių kaimo bendruomenė „Elbenta“, Norkaičių kaimo bendruomenė „Galmena“.

Konferencijos tikslas pasidalyti patirtimi stiprinant partnerystę su kitais kaimo plėtros dalyviais, aptarti vietos plėtros strategijos įgyvendinimo ypatumus.

Tauragės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė pristatė Tauragės rajono bendruomenių projektinę veiklą.

Konferencijos lektorė Šilutės VVG pirmininkė Edita Grinčinaitienė skaitė pranešimą apie Lietuvos kaimo tinklo aktualijas, kalbėjo apie tai, kas gali tapti Lietuvos kaimo tinklo nariais, apie LKT komitetus. Pasidalino patirtimi, veiklos įvairove.

Konferencijos dalyviai pristatė savo veiklas, kalbėjo apie įvaizdžio formavimą, informacijos sklaidą ir apie bendradarbiavimo poreikį.

Sekmadienį bendruomenės nariai rinkosi į konferencijos antrąją dalį, kurioje buvo pratęsta tema-bendruomeniškumas savo kaime. Bendruomenės nariai pasidalino savo patirtimi bendruomeninėje veikloje.

Galerija