“RUDENS ŠVENTĖ KĘSČIUOSE”
2011 m. spalio 13 d.

Š.m.spalio 1 dieną vietos gyventojai buvo pakviesti į linksmą ir šaunią “Rudens šventę Kęsčiuose”, kuri vyko “ELBENTOS” bendruomenės patalpose. Nuotaikingą pabuvonę organizavo “jungtinės pajėgos”: bendruomenės aktyvas, kultūros namų ir bibliotekos darbuotojos.

Renginio dekoracijoms buvo panaudoti senoviniai rakandai, kuriuos su malonumu skolino vietos gyventojai, rudeninės gėlės, įvairiausios daržovės ir vaisiai. Gausiai susirinkusius svečius linksmino Kęsčių moterų vokalinis ansamblis ir kapela.

Šventėje dalyvavo Žygaičių seniūnijos seniūnas V.Juška , kaimyninių bendruomenių atstovai, “Tauragės kurjerio” korespondentas E.Šaltis.
Kiekvienas svečias buvo sutiktas  su šiuometinio vyno taure ir voveruškų užkandėle. Šią “prievolę”atliko gaspadorius su gaspadine. Vyko “Tvarkingiausios sodybos” rinkimai, kuriuos laimėjo Onos ir Herberto Šėferių šeima. Buvo skelbiami veikusios parodos “Rudens gėrybės” nugalėtojai. Aktyvumu ir derliaus gausa visus pranoko E.Bernotienė, O.Šėferienė, V.Liekis, Z.Mockevičius, P.Ramanauskienė, J.Aušra.


Nuotaikingą spektaklį “Velnio boba” suvaidino svečiai iš Šilutės rajono – Šilgalių bendruomenės saviveiklininkai. Tai buvo jų atsakomasis vizitas. Rugsėjo 3 dieną Kęsčių saviveiklininkai dalyvavo Šilgalių kaimo bendruomenės šventėje “Skubėk namo, vaikeli… vanduo pareina”.
Spalio 1 – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Šia proga senjorams skambėjo eilės, dainos. 70 – čio proga buvo pasveikintas aktyvus bendruomenės narys Jurgis Šiniauskas.

Visus pralinksmino įvykęs “aklas” gaspadorių aukcionas, kurio metu buvo išparduoti triušiai, vištos, antys, kruopos, rūbai.
O šventė baigėsi pasisėdėjimu prie arbatos puodelio ir garuojančio “kugelio”puodo , bei  šokiais ir dainomis. Svečiai džiaugėsi nepražiopsoję linksmo ir šaunaus pasibuvimo su draugais, kaimynais, bendraminčiais.

Galerija