SKAUDVILĖJE „SAUGIOS KAIMYNYSTĖS“ UŽUOMAZGOS
2011 m. spalio 17 d.

Skaudvilės policijos nuovados ir bendruomenės „Skaudvilės kraštas iniciatyva spalio 14 dieną skaudviliškiai rinkosi į Skaudvilės policijos nuovadą aptarti Saugios kaimynystės grupių įkūrimo galimybes bei kitus gyventojams ir policijai aktualius klausimus. Į susitikimą su gyventojais atvyko Tauragės apskrities VPK viršininkas Remigijus Rudminas, viršininko pavaduotojas, skaudviliškis, Mindaugas Baršys ir Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Sigitas Sirvydas, taip pat Skaudvilės seniūnas Virginijus Budvytis, Skaudvilės parapijos klebonas Gintaras Lengvinas, bendruomenės „Skaudvilės kraštas“ pirmininkė Daiva Bakšienė, seniūnaitis, Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys Vidas Bičkus, seniūnaitis Alvydas Liekis, Tauragės rajono garbės pilietis Jonas Bakšas, Skaudvilės jaunimo klubo „Skaudvilspektras“ prezidentas Vytautas Žagaras, Trepų seniūnaitis Kostas Bernotas.

Skaudvilės policijos nuovados viršininkas Audrius Rupšys ir VPK viršininkas Remigijus Rudminas pristatė visiems susirinkusiems Saugios kaimynystės programą, dalinosi geros patirties pavyzdžiais apie šių grupių veiklą Tauragės apskrityje. Pakankamai gausiai susirinkę skaudviliškiai galėjo išsamiai susipažinti su šios programos privalumais. Policijos atstovai ragino žmones nebūti abejingiems vieni kitų atžvilgiu, įvardijo įvairius nusikaltėlių naudojamus būdus užgrobiant svetimą turtą, patarė kaip nuo to apsisaugoti.

Daugiau kaip valandą trukusios diskusijos persikėlė prie arbatos ir kavos puodelio. Smagu, kad šis susitikimas tikrai patiko žmonėms, buvo girdima siūlymų, kad tokius susitikimus reikia organizuoti dažniau. Kiti džiaugėsi, kad labai tinkamai parinkta susitikimo vieta, nes ne kiekvienas yra buvęs Skaudvilės policijos nuovadoje.

Bendruomenės „Skaudvilės kraštas“ pirmininkė D. Bakšienė džiaugėsi šiuo susitikimu ir sakė, kad jau artimiausiu metu bendruomenė pasirašys Saugios kaimynystės bendradarbiavimo sutartį.

Saugokime, nebūkime abejingi vieni kitiems ir mūsų visų gyvenimo kokybė bus tikrai geresnė.

Bendruomenė „Skaudvilės kraštas“

Galerija