LOMIUOSE PAMINĖTAS IŠKILIOS KRAŠTIETĖS 71 - ASIS GIMTADIENIS
2011 m. spalio 25 d.

Spalio 24 – oji – iš Lomių kilusios poetės Birutės Baltrušaitytės ( 1940 – 1996) gimimo diena. Tapo tradicija kasmet spalio pabaigoje kaimo bendruomenės jaunimui ir mokiniams ir mokytojams lankyti poetės tėviškę, kurioje bujoja  šeštus metus pasodinta liepaitė.

Prie stogastulpio, stovinčio Lomių gyvenvietės centre, stabteli mokiniai, mokytojai, čia pat esančios bibliotekos skaitytojai pagerbia rašytojos atminimą, padėdami gėlių, uždegdami žvakelių. Bendruomenė dėkinga vietos bibliotekininkei Elenai Liutvinienei už kruopščią stogastulpio aplinkos priežiūrą. Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens čia žydi gėlės.

Kaip ir kasmet, šiais metais vietos Vietos pagrindinės mokyklos bendruomenė lankė literatūrines vietas, susijusias su poetės gyvenimu. 5 – 10 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėse literatūros pamokose, kuriose buvo skaitoma rašytojos kūryba, kalbama apie jos ryšius su Taurage, gimtine Lomiais. Buvo žiūrimi ir aptariami skaidrių rinkiniai (autorė lietuvių kalbos mokytoja Elena Bazinienė) iš rašytojos gyvenimo ir kūrybos.

Kraštietės vardas Lomiuose nepamirštas, gerbiamas ir žinomas.

Nuotraukose užfiksuotos akimirkos iš kraštietės gimimo dienai skirtų išvykų.

Informaciją parengė Elena bazinienė

 

Galerija