,,SIDABRINĖ GIJA“ PUOŠIA DAPKIŠKIŲ KAIMO SENJORUS
2011 m. lapkričio 08 d.

Ruduo – gražus metų laikas – su rytmečio rūkais ir pirmosiomis šalnomis. Po kojomis čeža įvairiaspalviai medžių lapai, tarsi kviesdami prisiminti prabėgusias dienas ir pasiruošti kitoms gyvenimo akimirkoms, džiaugsmams ir naujiems spalvingiems išgyvenimams.

Žmogaus gyvenime kaip ir gamtoje ateina gyvenimo ruduo su savais rūpesčiais, savomis svajonėmis ir savais džiaugsmais. O tam, kad atėjusius gyvenimo rudeniui, rūpesčių lavina neužgožtų mūsų kasdienybės, Pilaitės bendruomenė rinkosi į šventę ,,Sidabrinė gija“. Šventės organizatoriai sukvietė į Dapkiškių kultūros namus visus kaimo jubiliatus, kad šie nors trumpam pamirštų savo kasdienybę, pasidalintų savo mintimis ir pasidžiaugtų vienas kitu.

Susirinkusius kaimo žmones ir svečius pirmiausia pasveikino renginio vedėjos – Nijolė ir Laimutė. Eilėraščio posmai palietė kiekvieno širdy, įliedami į ją gražiausių linkėjimų puokštę. O Dapkiškių kultūros namų saviveiklininkų (vadovė M. Remeikytė) dainos kvietė prisiminti prabėgusias jaunystės dienas ir kartu įžiebti savo sielą šviesiausiu gyvenimo akordu.

Garbingą jubiliejų atšventusius šventės dalyvius sveikino ir Tauragės savivaldybės vicemeras S. Statkus. O po sveikinimų ir spalvingiausių linkėjimų bangos dar valandėlei visi vaišinosi arbata, kava ir žodžiu, kuris šildo kiekvieną rudenišką popietę.

Tad nuoširdžiai dėkojame Dapkiškių kultūros centro vedėjai B. Giliuvienei, Tauragės kultūros centrui už paramą bei visiems, kurie moka džiaugtis savo arba gal kitų gyvenimo rudeniu – juk sidabrinė gija puošia – išmokime tai pastebėti.

Pilaitės bendruomenės tarybos pirmininkė Aldona Stirbienė

 

Galerija