TAURAGĖS R. BENDRUOMENĖS - KONKURSO DALYVĖS
2011 m. lapkričio 19 d.

Lapkričio 18 d. iš visos Lietuvos  Jurbarke rinkosi vietos veiklos grupių ir kaimo bendruomenių atstovai, kur vyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos (LKBS) ir vietos veiklos grupių tinklo (VVGT) projekto „Kaimo bendruomenių ir vietos veiklos grupių pasiekimai ir projektų idėjos 2011“ baigiamasis renginys. Projektą finansavo Lietuvos kaimo tinklas. Pagrindinis projekto akcentas – respublikinis 2010-2011 metais sėkmingai vykdytų bendruomeninių projektų konkursas.

Renginio Jurbarke pradžioje dalyviams sveikinimo žodžius tarė šio projekto iniciatoriai: VVG tinklo pirmininkas Vytautas Zubas ir LKBS pirmininkė Guoda Burokienė. Jie teigė, jog vietos veiklos grupės kartu su kaimo bendruomenėmis yra vieni iš pagrindinių kaimo plėtros veikėjų, kurių dėka gražėja kaimai, gerėja gyvenimo kokybė. Savo sveikinime gražių žodžių projektų teikėjams pasakė Nacionalinės mokėjimo agentūros kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktoriaus pavaduotoja Vida Ačienė. Renginyje dalyvavo svečiai iš Lietuvos kaimo tinklo, LEADER ir žemdirbių mokymo metodikos centro

Šis konkursas jau yra antrasis ir tikimasi, kad taps tradiciniu. Projekto vykdytojai dar kartą įsitikino, kaip yra svarbu pristatyti sėkmingus projektus kolegoms, pasisemti patirties, paskatinti savanorius. Šių metų konkursui buvo pateikti 36 projektai iš visų apskričių. Projektus vertino Kauno bendruomenių centrų asociacijos (KBCA) atstovai Marija Bindokaitė ir Ramūnas Navickas. KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas apibendrindamas konkursą, akcentavo, kad visos paraiškos buvo kokybiškos, projektų idėjos labai įdomios, kad buvo sunku įvertinti ir išrinkti pačius geriausius projektus.

Po projektų apžvalgos, 125 renginio dalyviams buvo suteikta galimybė aplankyti geriausiai įvertintus projektus vietose. Autobusai išvyko dviem maršrutais. Pirmojo maršruto dalyviai aplankė Šakių ir Vilkaviškio rajonus, antrojo – Jurbarko ir Raseinių rajonus.

Vakarop iš abiejų maršrutų sugrįžę renginio dalyviai vėl susirinko Jurbarke. Visi linksmi, visą dieną bendravę su bendraminčiais, konkurso dalyviai ir renginio svečiai laukė kulminacijos - konkurso nugalėtojų paskelbimo. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti menininko Edmundo Unguraičio stiklo suvenyrais. Šios nominacijos buvo įteiktos ir trims Tauragės rajono kaimo bendruomeninėms organizacijoms, dalyvavusioms konkurse: „Mažonų rytas“, „Lomiai“ ir „Elbenta“.

Daugiausia aplodismentų gavo konkurso nugalėtojai šešiose nominacijose:

Nominacijoje „Kaimo gyventojų bendruomeniškumo ugdymas“ apdovanotas Zarasų rajono Antalieptės kaimo bendruomenės projektas „Antalieptės miestelio ir apylinkių atgaivinimo ir tolesnio vystymo studija“.

Nominacijoje „Kaimo gyventojų verslumo ugdymas“ geriausiu išrinktas Plungės rajono Žlibinų bendruomenės projektas „Pagalba Žlibinų bendruomenės nariams skatinant žemdirbystės plėtrą“.

Nominacijoje „Kaimo tradicijų ir novatoriškumo puoselėjimas“ – Panevėžio rajono bendruomenių sąjungos projektas „Iš kartos - į kartą“.

Nominacijoje „Kaimo jaunimo veiklos skatinimas“ apdovanotas Kauno rajono Skautų tunto „Vilkijos ąžuolai“ projektas „Emigruojantys paukščiai“.

Nominacijoje „Kaimo kultūros paveldo išsaugojimas ir tradicinių amatų kūrimas“ – Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ projektas  „Gelgaudiškio dvaras – kultūros ir amatų centras“.

Nominacijoje „Kaimo plėtra informacinių technologijų pagalba“ – Vilkaviškio rajono kaimo bendruomenių sąjungos projektas „Vilkaviškio rajono kaimo bendruomenių stiprinimas informacinių technologijų pagalba“.

Specialiuoju prizu už didžiausią įsisavintą paramos sumą apdovanotas Raseinių rajono kaimų bendruomenės projektas „Betygalos bendruomenės namų administracinio pastato ir patalpų rekonstravimas“. Renginio organizatoriai visiems nominantams padovanojo dainų autoriaus ir atlikėjo Aleksandro Makejevo koncertą.

Su pakilia nuotaika, gera patirtimi, naujomis pažintimis ir mintimis apie naujus projektus tauragiškiai grįžo namo.

VVG informacija

 

Galerija