KAIMO BENDRUMENĖ „MAŽONŲ RYTAS“ DRUSKININKUOSE
2011 m. gruodžio 01 d.

 

Projektas „ Gerosios patirties paieška bei mainai tarp Tauragės r. kaimo bendruomenės ,,Mažonų rytas" ir Druskininkų savivaldybės bendruomenių ir valdžios institucijų““buvo įgyvendinamas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę „Techninė pagalba“ veiklos sritį „Nacionalinis kaimo tinklas“.  Įgyvendinant projektą buvo organizuota išvyka į Druskininkų savivaldybę.

Lapkričio 11 dieną apsilankytaViečiūnų, Didžiasalio bei Jaskonių- Naujasodės kaimų bendruomenėse, kur vyko teminiai susitikimai su šių bendruomenių aktyvistais. Viečiūnų ir Dižiasalio bendruomenių pirmininkės supažindino su bendruomenių istorija, gyvendintais projektais, ateities planais. Susitikimas su Jaskonių - Naujasodės kaimų bendruomenės nariais vyko A. Česnulio sodyboje. Buvom šiltai sutikti šios bendruomenės kaimo kapelos. Bendruomenės pirmininkas Jonas Čabatorius, paaiškino, kad jų veikla daugiausia susijusi su kultūriniu darbu. Jau keletą metų Druskininkų savivaldybė skiria finansavimą Joninių šventei surengti A. Česnulio sodyboje, nes čia yra įspūdinga vieta renginiams. Visus sužavėjo A. Česnulio drožinių muziejus. Vakare apsigyvenę viešbutyje Mažoniškiai turėjo galimybę pailsėti ir papramogauti vandens parke, o ryte papustyčiavę visi rinkosi į viešbučio konferenijos salę, kur vyko susitikimas su Druskininkų VVG valdybos nariais ir bendruomenių atstovais. Konferencijos metu pasikeista žiniomis, novatoriškomis idėjomis, gerąja patirtimi su šio regiono pažangiausiomis bendruomenėmis. Kadangi įgyvendinant projektą dalyvavo didelė dalis aktyvaus Mažonų kaimo bendruomenės jaunimo, jie turėjo galimybę rasti gerosios patirties pavyzdžių kito regiono jaunimo veikloje. Susitikimų metu apsikeitėme informacine reprezentacine medžiaga.

Grįždami namo aplankėme žymiają Merkinės piramidę. Pilni įspūdžių ir gerosios patirties, vėlai vakare pasiekėme Tauragę.

Galerija