SARTININKUOSE STARTAVO AKCIJA „BŪK SAUGUS, MOKSLEIVI“
2011 m. gruodžio 12 d.

Šiemet jau septintus metus iš eilės Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas rengia akciją „Būk saugus, moksleivi“. Jos metu mokiniai supažindinami su saugaus elgesio buityje ir gamtoje taisyklėmis, mokomi, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus. Aktyvūs akcijos dalyviai ir mūsų rajono gyventojai.

Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos iniciatyva ir mūsų krašto moksleiviai paraginti aktyviai dalyvauti akcijoje „ Būk saugus, moksleivi“. Suradus gausų būrį rėmėjų iš Žygaičių seniūnijos, Sartininkų, Kęsčių, Pagėgių, prisijungus ne vienai bendruomenei, individualiai įmonei bei ūkininkui, Sartininkų kultūros namuose rengtos parodos, pristatytos saugių savivaldybių koncepcijos bei gėrėtasi bendruomenių ir kultūros namų kapelų pasirodymais.

Akcijos metu priešgaisrinės priežiūros pareigūnai aplankys ne vieną rajono mokyklą, bendraus su mokinukais, mokys juos kaip saugiai elgtis , kaip išvengti gaisro bei kaip elgtis jam kilus.

Apie tai kalbėta ir akcijos pristatymo metu.

Susitikimas pradėtas nuo padėkų ir sveikinimų akcijos iniciatoriams, parodų autoriams, tiems, kurie rūpinasi mūsų saugumu, kartu sugebėdami puoselėti ir bendras kultūrines vertybes.

Po sveikinimų pristatytos Mykolo Romerio universiteto rengtos saugių Tauragės rajono ir Pagėgių savivaldybių koncepcijos. Kalbėta apie saugias bendruomenes, būtinybę mažinti nusikalstamumą, užtikrinti eismo saugumą ir panašiai. Koncepcija nukreipta prieš smurtą, agresiją tiek namuose, tiek viešoje erdvėje.

Su smalsumu žiūrėti ir Ugniagesių gelbėtojų mokyklos parengti mokomieji filmai apie gaisro priežastis, elektrą namuose, mokytasi, kaip elgtis pajutus dujų kvapą ar kilus gaisrui gamtoje.

Akcijos iniciatorius Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Vladas Liekis pristatė personalinę teminę ekspoziciją „Gyvenimas – Šv. Florijono įkvėptas, profesijos pakylėtas“, pasidžiaugė gautomis dovanomis, papildysiančiomis jo kolekciją. Viena jų – ir Tado Girčiaus dovanotas tikras gaisrinis automobilis.

Šventės metu pristatyta ir daugiau parodų. Parodą - Šv. Florijono stogastulpio fotografijos surengė tauragiškis Edmundas Mažrimas. Eksponuota paroda „ Skubėk namo vaikeli... vanduo pareina...“. Nuotaiką susirinkusiems kėlė ir nuotaikingos Kęsčių kaimo bendruomenės „ Elbena“ bei Sartininkų kultūros namų kapelos atliekamos melodijos.

Akcija, padėsianti moksleiviams bei visiems bendruomenės nariams perteikti priešgaisrinės priežiūros pareigūnų sukauptą patirtį ir teorines žinias bei stiprinti pasitikėjimą Valstybine priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, tęsis iki gruodžio pirmos dienos. Bus aplankytos mokyklos, rengiami susitikimai, diskusijos, mokomasi kaip elgtis saugiai įvairiuose gyvenimiškuose situacijose.

 

Galerija