SENOLIAI NELIEKA PAMIRSTI
2011 m. gruodžio 16 d.

Sekmadienį, lapkričio 27-osios popietę, Norkaičių kaimo bendruomeneje susirinko nemažai kaimo gyventojų bei svečių. Šio susibūrimo priežastis - Norkaičių kaimo senolių jubiliatų pagerbimo šventė. Šventės rengėjai apgailestavo, jog atvykti galėjo ne visi senoliai: vienus prie lovų prikaustė ligos, kiti - sunkiai bevaikštantys, neturejo kas juos atlydi. Tačiau visi atvykusieji buvo pagerbti ir gausiai apdovanoti dėmesiu, sveikinimais, linkėjimais ir dovanomis. Mažonų seniūnas, Jonas Samoška, įteikė saldžią dovaną, o bendruomenė - gėlių ir dovanėles, kurios suteiks šilumos senoliams šaltais žiemos vakarais. Ilgiausių metų dainavo šeimos nariai, artimiausi draugai ir kaimynai. Visi linkėjo sveikatos, džiaugsmo, dar ilgų ir laimingų gyvenimo metų.

Po sveikinimų, susirinkusiems koncertavo Norkaičių saviveiklininkų kolektyvai. Vėliau visi nuoširdžiai bendravo prie naminių vaišių stalo. Vyresnieji Norkaičių kaimo gyventojai, džiaugėsi smagia švente, jautėsi gerai ir neskubėjo skirstytis.

Pasibaigus šventei nebuvo pamiršti ir tie jubiliatai, kurie neatvyko į šventę. Jie visi buvo aplankyti namuose tą pačią dieną, jiems buvo įteiktos gėlės ir dovanos. Seniausia Norkaičių kaimo gyventoja šiais metais atšventė 90 – ąjį jubiliejų.

Ši jubiliatų paminėjimo šventė rengiama kiekvienais metais ir džiugu kad senolių skaičius nemažėja.

Gražiausias šventės akimirkas jubiliatams primins foto nuotraukos.

Galerija