LOMIUOSE ŠVIEČIA ĮŽIEBTA BENDRUOMENĖS EGLUTĖ!
2011 m. gruodžio 20 d.

Šventadienio popietę aštuntąjį kartą Lomiuose buvo įžiebta eglutė. Šventinis renginys prasidėjo kultūros namuose tuoj po šventų mišių dvasingu koncertu. Renginių organizatorė Nijolė Norvaišienė iš anksto pakvietė į svečius kaimyninio Batakių kaimo saviveiklininkus – vadovę I. Žiaušienę ir jos vadovaujamą moterų ansamblį. Viešnios lomiškius nuteikė Šv. Kalėdų sutikimui – subtiliai jautriai atliko kalėdines giesmes, išraiškingai skaitė adventinę poeziją.

Bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė pasveikino susirinkusiuosius su artėjančiomis Metų pabaigos šventėmis. O jos išties išskirtinės, nes nuo senų laikų įprasta apmąstyti metų darbą, atsiprašyti įžeisto kaimyno ar šeimos nario, grąžinti įsisenėjusias skolas. Buvo apibendrinta bendruomenės veikla. Ekrane prabėgo jos gyvenimo ir veiklos epizodai.

Šiais metais aktyvas nutarė įsteigti kalėdines nominacijas ir apdovanoti bendruomenės narius, šiais metais padariusius išskirtinius darbus ar tiesiog nuoširdžiai atlikusius savo tiesiogines pareigas. Buvo įsteigtos ir išdalintos net 22 nominacijos. Nusipelniusiems buvo įteiktos ir kraštiečio Jono Kairevičiaus bendruomenės apdovanojimams skirtos knygos. Aktyvo narė Julija Popendikienė nominantams įteikė pačios numegztus angelėlius. Nusipelnę kaimo nominantai - liaudiškos muzikos mylėtojai Onutė ir Juozas Jakai, naują namą Lomiuose pastatę Lorencijos ir Jono Mikalauskų šeimyna, bitelė darbštuolė Stefanija Paulauskienė, sunkią valandą į pagalbą lomiškiams bėgantys Aloyzas Kazlauskas bei Algis Stumbra, vairuotojo pažymėjimą šiais metais įgijusi mokytoja Raselė Gestautienė, rūpestingoji mamytė Irma Uselienė, tolerantiškoji Lomių parduotuvės vedėja Dalytė Masiulienė, daugiausiai bibliotekos knygų perskaičiusi Elena Kasputienė, jaunieji kaimo ūkininkai Jovita ir Dainius Rutkeviliai, bendruomenės rėmėjai Jūratė ir Kęstutis Ambrozai, rūpestingasis seniūnaitis Algimantas Ramanauskas, jauna mamytė Sandrutė Valinčienė, bendruomenės švenčių šeimininkė Rita Gumuliauskienė, po sunkios ligos sėkmingai pasveikusi Vida Bulvydienė, metų močiute pripažinta Nijolė Silickienė, šachmatininkas Vaclovas Martinkus, bendruomenės parko prižiūrėtojas Vidas Kasputis, saviveiklininkai sutuoktiniai Algis ir Irena Venceliai, senelių globėja Julija Popendikienė, gražiai sodybą prižiūrinti Stasė Buikienė.

Susirinkusius į bendruomenės šventę pasveikino Tauragės savivaldybės Kaimo reikalų skyriaus vedėja Ramutė Noreikienė įteikdama saldžių dovanų.

Seniūnaitis Algimantas Ramanauskas perdavė seniūno linkėjimus ir dovanas lomiškiams.

Pasirodė salėje Kalėdų Senelis, sukėlęs linksmą šurmulį. Jis  bėdojo, kad sušlapo savo veltinius, nes keliavo per gilias balas. Tačiau linkėjimai jo buvo geri. Į sceną vėl kopė Batakių saviveiklininkės, šįkart persirengusios Seniais Besmegeniais ir sušoko nuotaikingą šokį, kuriuo pakvietė visus išeiti prie kieme stovinčios sušalusios eglutės, nes jau kelias dienas ji stovėjo papuošta, bet be gyvybės ženklų, nešviečianti. Davus ženklą, sumirgėjo, nušvito eglutė visomis spalvomis. Šventės dalyviai džiaugsmingai plojo.

Į namus lomiškiai skirstėsi pasveikinti bendruomenės, dvasiškai pakylėti.

Bendruomenės aktyvas iki Kalėdų dar aplankys ir kaime gyvenančius senelius, ligonius, vienišus žmones, nuneš jiems bendruomenės sveikinimus ir saldžių dovanėlių.

Elena Liutvinienė, Lomių kaimo bendruomenės narė

Nuotraukos Lolitos Užkurienės

 

Galerija